Kjos er blitt dobbelt så rik - på fem måneder

Gründer, hovedeier og toppsjef Bjørn Kjos har blitt milliardær på flyeventyret Norwegian. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Gründer, hovedeier og toppsjef Bjørn Kjos har blitt milliardær på flyeventyret Norwegian. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Flysjef Bjørn Kjos er god for 1,6 milliarder kroner etter tidenes opptur for Norwegian-aksjen. – Aksjen kan dobles enda en gang, mener analytiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet Norwegian flyr høyt på Oslo Børs. I løpet av høsten og vinteren har verdien av selskapets aksjer doblet seg.

For gründer, hovedaksjonær og toppsjef Bjørn Kjos betyr det at han på papiret er blitt dobbelt så rik - bare i løpet av knapt fem måneder. Den tidligere jagerflypiloten har i løpet av de siste månedene brutt rikingenes lydmur og kan nå kalle seg milliardær.

Blant Norges aller rikeste

Mens Kjos' aksjer hadde en verdi på 780 millioner kroner ved inngangen til oktober ifjor, er aksjeposten i dag verdt nærmere 1,6 milliarder kroner.

På Kapitals liste over Norges 400 rikeste fikk Kjos ifjor en 182.-plass med en anslått formue på rundt én milliard kroner - opp fra 700 millioner kroner året før.

Norwegian-aksjen har steget mer enn 50 prosent så langt i år. Og i løpet av de siste ukene har Norwegians aksjekurs gått rett til himmels. I midten av februar kunne nemlig Kjos legge frem kvartalstall som knuste analytikernes forventninger - etter et kvartal som tradisjonelt pleier å være svakt for flyselskapene.

Kan dobles - igjen

Flyanalytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans var blant ekspertene som oppjusterte kursmålet på Norwegian-aksjen etter kvartalspresentasjonen. Gjul tror aksjen vil nå 245 kroner på 12 måneders sikt. I dag handles den til 218,90 kroner.

På lengre sikt tror Gjul at aksjen vil kunne nå enda høyere.

– Etter hvert som markedet fortsetter bedringen og kostnadene kommer ned kan aksjen dobles igjen i et lengre prespektiv, skrev Gjul i en oppdatering i forbindelse med kvartalsrapporten.

Store planer

Kjos har store planer for Norwegians videre vekst. I slutten av mai starter lavprisselskapet langdistanseflyvninger til USA og Thailand. Sjansen er imidlertid stor for at Norwegian ikke får levert de nye Boeing Dreamliner-flyene til oppstarten.

Flyene, som egentlig skulle bli levert i mai, blir trolig forsinket med to måneder, mener flyanalytiker Gjul i Fondsfinans. Han tror dette vil påføre selskapet kostnader på 15 millioner kroner.

– Enhver forsinkelse vil ha marginal innvirkning på selskapets resultater, skriver Gjul i oppdateringen.

DN.no har ikke lykkes i å få en kommentar fra Bjørn Kjos.

Les også:

– Når de klarer å sende romferjer til en annen planet, må de vel kunne fikse et batteri!

– De stikker hodet i sanden og vil ikke se det

Norwegian bekrefter at Dreamliner kan bli forsinket