Tysk økonomi skrumpet inn før nyttår

RAMMES: Angela Merkel og Tyskland, som er Europas største, sliter med ringvirkninger fra krisen i flere andre land i eurosonen. (Foto: NTB scanpix)
RAMMES: Angela Merkel og Tyskland, som er Europas største, sliter med ringvirkninger fra krisen i flere andre land i eurosonen. (Foto: NTB scanpix)

Tysklands økonomi skrumpet inn med 0,6 prosent i siste kvartal i fjor. Hovedårsaken var krisen i eurosonen, som svekket den tyske eksporten til andre EU-land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet som ble lagt fram torsdag, viser ifølge fagøkonomer at Europas største økonomi ikke lenger er skjermet mot nedgangen i eurosonen for øvrig.

Nedgangen kom etter at veksten i den tyske økonomien gradvis svekket seg i de tre første kvartalene av 2012.

– Tallene for fjerde kvartal inneholder blandede signaler. Mens både forbrukerne og det offentlige brukte litt mer penger, sank investeringene i byggebransjen noe og investeringene i produksjonsutstyr enda mer, påpeker det statistiske sentralbyrået Destatis.

– Hovedårsaken til nedgangen i fjerde kvartal ligger i samhandelen med utlandet, som var forholdsvis svak i fjerde kvartal av 2012. Eksporten av varer sank mer enn vareimporten, het det videre i kunngjøringen fra Destatis.

Fagøkonomer og andre analytikere tror ifølge nyhetsbyrået AFP at tilbakeslaget i den tyske økonomien er forbigående.

De spår at tyskerne vil få ny økonomisk vekst allerede fra inneværende kvartal av.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden