SAS-sjefer fikk 14 millioner i bonus

Toppsjef Rickard Gustafson i SAS har gitt 18 andre ledere i det kriserammede selskapet til sammen 14 millioner svenske kroner i bonus. Foto: AP Photo/Polfoto/Jens Dresling / NTB scanpix
Toppsjef Rickard Gustafson i SAS har gitt 18 andre ledere i det kriserammede selskapet til sammen 14 millioner svenske kroner i bonus. Foto: AP Photo/Polfoto/Jens Dresling / NTB scanpix

Til sammen 18 SAS-sjefer fikk bonus for å bli i selskapet, fem av dem var norske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne måneden ble det kjent at flere ledere i det kriserammede flyselskapet har fått en halv årslønn for å bli værende i selskapet.

Onsdag skriver VG hvilke sjefer som fikk en såkalt «stay-on» avtale og hvor mye de fikk for ikke å forlate sine stillinger.

Totalt 18 sjefer i Norge, Danmark og Sverige har fått skattefri bonus på til sammen 14 millioner svenske kroner, ifølge avisa.

Mest fikk den norske direktøren for tekniske operasjoner i hele SAS, Gorm Frimannslund, med sin bonus på 1,1 million kroner. Han bekrefter overfor VG at han har fått bonus, men vil ikke gi ytterligere kommentar.

Les også: SAS-ansatte reagerer på lokkelønn til ledere

Ansatte reagerer sterkt

Fire andre norske sjefer fikk også bonus på beløp som variere fra 360.000 kroner til 800.000 kroner.

De øvrige fire norske er sjefen for SAS Ground Handling (SGH) i hele SAS, Kjetil Håbjørg, direktøren for SGH i Norge, Knut Hågensen, personaldirektøren (HR) i SAS Norge, Svein Henriksen og controller Marius Myhre, som har vært sentral i utformingen av redningsoperasjonen 4XNG (For Excellence Next Generation).

Syv svenske sjefer og seks danske sjefer fikk bonuser på mellom 390.000 svenske kroner og 850.000 danske kroner.

Mange SAS-ansatte reagerer sterkt på det som kommer frem og har selv ønsket å få innsyn i avtalene:

– Jeg er sjokkert over innholdet. Det er mye verre enn det SAS-ledelsen har kommunisert utad, sier Stig Lundsbakken i verkstedklubben i SAS til avisa.

Mangeårig leder i Luftfartens Funksjonærforening, Asbjørn Wikestrand, mener det er umulig å ha tillit til dem som har tatt imot pengene og at de må forlate selskapet.

Les også: Slik påvirkes de SAS-ansatte av kuttene

- Nøkkelkompetanse

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge sier at de som fikk bonusen hadde nøkkelkompetanse som SAS var helt avhengig av.

- Derfor vurderte ledelsen at det var relevant med en slik ordning for å sikre at de ble værende og gjennomførte det avgjørende arbeidet, sier han til VG.

Personvernpolicy