Meny

– SAS hadde penger til ti dagers drift

HÅRFINT: SAS hadde penger i kassa til ti dagers drift da forhandlingene med de ansatte om lønnskutt ble innledet i november, forteller nestleder i SAS-styret, Jacob Wallenberg. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da SAS i november forhandlet med sine ansatte om kraftige lønnskutt for å unngå konkurs, hadde flyselskapet bare penger til ti dagers drift.

Nestleder i SAS-styret Jacob Wallenberg sier til den svenske avisen Dagens Nyheter at kassa mer eller mindre var tom mens forhandlingene med de ansatte sto på.

– Vi hadde kontanter til ti dagers drift. De siste to dagene hadde vi en konkursadvokat i styrelokalene, sier Wallenberg.

De dramatiske forhandlingene varte i en ukes tid, og endte med at de ansatte aksepterte massive lønnskutt og lenger arbeidstid for å holde SAS flytende.

Wallenberg avviser at konkurstrusselen var overdrevet og kun et redskap for å få de ansatte til å akseptere lavere lønn.

– Hadde vi ikke fått en avtale på plass, ville SAS gått konkurs, og 15.000 ansatte hadde mistet jobben. Det ville blitt den største konkursen i Skandinavias historie, påpeker Wallenberg.

Privatøkonomi
Populært