Norge ikke best i noe

- Vi har effektiv og transparent offentlig forvaltning, men kvaliteten på intrastrukturen gir oss en tiendeplass, sier NHO-direktør Petter Brubakk.
- Vi har effektiv og transparent offentlig forvaltning, men kvaliteten på intrastrukturen gir oss en tiendeplass, sier NHO-direktør Petter Brubakk.

- They try harder, altså, sier NHO-direktør Petter Brubakk om de andre landene som slår oss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 land inngår i NHOs komurraksebarometer. Det er er de nordiske landene, unntatt Island - samt Tyskland, Storbritannia, Irland, Nederland, Frankrike, USA, Tsjekkia og Polen.

Norge er det landet som scorer dårligst på NHOs konkurranseevnebarometer for 2012.

- They try harder, altså, sier NHO-direktør Petter Brubakk som forklaring på hvorfor de andre nordiske landene har bedre konkurranseevne enn Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Ikke på noen av de ni områdene landene sammelignes kommer Norge best ut. Nabolandene gjør det imidlertid skarpt. Finland får tre førsteplasser, Danmark to og Sverige én.

- Norden gjør det godt, og vi er det landet i Norden som gjør det dårligst, til tropss for naturressursene og stor handlefrihet, sier Brubakk.

Men NHO er ikke misfornøyd med alt:

- Økonomisk stabilitet, internasjonal tilpasning og offentlig byråkrafti er områder der Norge gjør det godt. Det er lett å drive internasjonal virksomhet fra Norge, sier han.

Norge kommer verst ut på infrastruktur:

- Bare Polen og Tsjekkia kommer bak oss, sier han.

NHOs konkurranseevnebarometer sammenligner Norges konkurransenevne med våre viktigste handelspartnere i OECD og bygger på internasjonal statistikk og en spørreundersøkelse blant næringslivsledere.

Les også: Norge er verdens rikeste og beste land

Personvernpolicy