Lørdag trakk vi kortet 6,7 millioner ganger

Noen tok seg tid til å kikke på reinsdyrene ved Spikersuppa ved Karl Johans gate lørdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Noen tok seg tid til å kikke på reinsdyrene ved Spikersuppa ved Karl Johans gate lørdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nordmenn kjøper julen inn, men julehandelen lørdag klarte ikke å overgå fredagens storhandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Lørdag var handelen vanvittig. Det ble gjennomført mellom 6,7 og 6,8 millioner transaksjoner. Likevel slår det ikke fredagen, da tallet var nærmere 7 millioner transaksjoner, sier kommunikasjonsdirektør Stein-Are Tjore i Nets, som leverer betalings-, kort- og informasjonsløsninger.

Han mener grunnen til at handelen var større fredag, var at flere forretninger som ikke holder åpent lørdag var åpne da. Lørdag var det likevel tider midt på dagen der det ble gjort 300 transaksjoner i sekundet. Tjore mener de siste dagene har vært blant de aller beste for handelsnæringen noensinne.

Også søndag er det ventet at mange tar med bankkortet ut på tur.

– Det er mange butikker som holder åpent, men jeg vil tro det er mange som nå begynner å avrunde julehandelen og lar julefreden senke seg, sier Tjore til NTB.

Fram til 21. desember lå omsetningen i desember litt under fjorårets tall, men den kan fortsatt ta seg opp fram mot julaften, ifølge hovedorganisasjonen Virke.

Personvernpolicy