Årets siste rentemøte:

Norges Bank holder styringsrenten på 1,5 prosent

Visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad holdt onsdag pressekonferanse i forbindelse med årets siste rentemøtet Norges Bank. Foto: NTB scanpix
Visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad holdt onsdag pressekonferanse i forbindelse med årets siste rentemøtet Norges Bank. Foto: NTB scanpix

Norges Bank besluttet onsdag å holde styringsrenten uendret på 1,5 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha satt renten ned med 0,25 prosentpoeng ved årets første rentemøte 14. mars, har Norges Bank frem til nå holdt renten uendret på 1,5 prosent.

Ved årets siste rentemøte besluttet Norges Bank å forsatt holde renten uendret.

– Det er svak vekst hos våre handelspartnere, og rentene ute er svært lave. Her hjemme er prisveksten lav. På denne bakgrunn holdes styringsrenten uendret på 1,5 prosent, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad i en pressemelding.

Qvigstad viser til at det fortsatt er stor usikkerhet om utviklingen i internasjonal økonomi og at aktiviteten i euroområdet kan falle også inn i neste år.

Samtidig er det god vekst i norsk økonomi, med lav arbeidsledigheten og kapasitetsutnyttingen er over et normalt nivå, heter det i pressemeldingen.

– Utviklingen i norsk økonomi gir holdepunkter for at inflasjonen gradvis vil ta seg opp. Det tilsier at styringsrenten etter hvert kan økes, sier visesentralbanksjefen.

Sist gang styringsrenten ble satt opp var i mai 2011, den gang gikk renten opp fra 2,0 prosent til 2,25 prosent.

Les også: Sjekk sentralbanksjef Øystein Olsens karakterkort

Personvernpolicy