Kan få igjen tusenvis på skatten

SKATTEPENGER: Eiere av ferieboliger i for eksempel Italia kan få igjen titusener på skatten om de klager innen nyttår. Foto: Privat (Illustrasjonbilde: NTB scanpix)
SKATTEPENGER: Eiere av ferieboliger i for eksempel Italia kan få igjen titusener på skatten om de klager innen nyttår. Foto: Privat (Illustrasjonbilde: NTB scanpix)

I høst kom gladmeldingen om at nordmenn med ferieboliger i land som Italia og Portugal endelig kan få rentefritak for alle sine gjeldsrenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse landene vil nå få fullt fritak:
  • Italia
  • Malta
  • Belgia
  • Portugal
  • Tyskland
  • Bulgaria

Nå viser det seg at de også kan få igjen på skatten for tidligere år.

- Dersom du klager før nyttår, vil du sannsynligvis få endret ligningen for årene 2009 til 2011, sier Rolf Lothe i skattebetalerforeningen til Finansavisen.

I en årrekke har nordmenn med med feriebolig i EØS-land som har en såkalt unntaksskatteavtale med Norge fått redusert rentefradraget sitt hvert år. For mange skatteytere dreier dette seg om titusen i ekstra skatt.

Les også: Taper penger på boligkjøp i utlandet

I høst ble det klart at Norge endrer sine skatteregler for å ikke være i konflikt med reglene i EØS-avtalen. Den endringen gjør at en rekke nordmenn vil få lavere skatt de kommende årene.

Les også: Ikke lenger rentesmell ved boligkjøp i utlandet

- Reglene har hele tiden vært i strid med EØS-avtalen. Derfor kan man klage på tidligere års ligninger, sier Lothe.

Men det haster. For å få fradrag for de siste tre årene må man sende klage før nyttår. Fristen gjelder nemlig fra utgangen av ligningsåret.

Lothe råder alle med eiendom i de aktuelle sakene til å klage på ligningen så lenge man har eid eiendommen, men maksimalt til år tilbake.

- Skattemyndighetene vil sannsynligvis påberope seg treårsreglene, men du taper ingenting på å gjøre et forsøk, sier han til Finansavisen.

Personvernpolicy