Norwegian-ansatte føler seg uthengt

Norwegian-ansatte føler seg uthengt
Norwegian-ansatte føler seg uthengt
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ansatte i Norwegian føler seg uthengt etter at Norwegian-sjef Bjørn Kjos spådde slutten for norske kabinansatte på utenlandsreiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med Aftenposten fredag sammenlignet Kjos flybransjen med skipsfarten, der dyr norsk arbeidskraft er blitt byttet ut med billig arbeidskraft fra utlandet.

Han er ikke forundret om besetningen på selskapets utenlandsflyginger ikke snakker norsk om ti år.

– Det er sjeldent jeg har opplevd et sånt engasjement som vi har fått fra kabinansatte i Norwegian. Folk er oppgitt. De koser seg med Aftenposten og en kopp kaffe før de går på jobb, men så starter dagen med en dobbeltside med Bjørn Kjos som mener de er overbetalt, sier nestleder Vegard Einan i fagforeningen Parat til avisen.

Marit Lindén, som leder Kabinforeningen i flyselskapet, sier hun har fått mange bekymringsmeldinger.

– Det er mange som er lei seg, skuffet, masse triste følelser. Han har jo hengt ut én gruppe fra selskapet. En gruppe som i det ene øyeblikket blir rost for å gjøre en fantastisk innsats innad, og så går han ut i mediene og sier at vi er for kostbare, sier Lindén.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunikasjonsrådgiver Anne-Sissel Skånvik sier Kjos ikke hadde til hensikt å henge ut sine kabinansatte.

– Han har snakket om en utvikling i bransjen. Han har overhodet ikke sagt at hans egne ansatte er for dyre. Han har sagt at vi i Norge, det gjelder alle grupper, sliter med å være konkurransedyktige i Skandinavia og mot konkurrenter i Asia.

Les også: Norwegian-piloter saksøker egen arbeidsgiver