Gravde opp enorm pengesum

Ifølge FN er Venezuela et land fritt for ulovlig dyrking av illegale avlinger. Det er imidlertid et svært populært transittland for narkotikakarteller som opererer i naboland som Colombia. Lørdagens spektakulære funn ble gjort ved elven Meta, en sideelv til Orinoco, som flyter gjennom Venezuela. Foto: Google Maps
Ifølge FN er Venezuela et land fritt for ulovlig dyrking av illegale avlinger. Det er imidlertid et svært populært transittland for narkotikakarteller som opererer i naboland som Colombia. Lørdagens spektakulære funn ble gjort ved elven Meta, en sideelv til Orinoco, som flyter gjennom Venezuela. Foto: Google Maps

Myndigheter i Venezuela gjorde et stort beslag i helgen, da de gravde opp kontanter tilsvarende over tre millioner norske kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søramerikanske lands myndigheter driver til stadighet en svært kostbar og ofte fatal katt- og mus-lek med ulovlige narkotikakarteller.

Lørdag meldte pressetalsmann Jorge Galindo i det venezuelanske innenriks- og justisdepartementet på Twitter om at myndighetene i landet hadde gjort et funn av 550.000 amerikanske dollar, 1,5 kilo kokain og en moderne HK 33KE angrepsrifle.

Summen tilsvarer noe over 3,1 millioner norske kroner. Alt sammen var gravd ned under bakken.

Les også: Halloween-barn fikk kokain

Galindo, som holder til i hovedstaden Caracas, fortalte på Twitter at funnet ble gjort nær elven Meta, som flyter fra Colombia og er en av de største sideelvene til Orinoco-elven som renner gjennom Venezuela.

General Edylberto Molina, assisterende direktør i det nasjonale narkotikabekjempelsesorganet, mener funnet hører til «en organisasjon dedisert til internasjonal narkotikahandel».

Venezuela anses som et massivt transittpunkt for narkotikahandel til de største narkotikakonsumerende områdene i verden, Europa og USA.

Les også: Stemor satte heroinsprøyte på jente (13)

I tillegg til penger, våpen og dop, ble det også funnet fem fulle magasiner med geværpatroner laget i Tyskland, tre kjøretøy, satelittelefoner, øvrig kommunikasjonsutstyr og et ukjent antall dokumenter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden