Kjøp bolig i Spania - få oppholdstillatelse

Fire år etter finanskrisen har boligbyggingen nesten stoppet fullstendig opp i det kriserammede Spania. Derfor vil myndighetene nå selge unna boliger med oppholdstillatelse på kjøpet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Fire år etter finanskrisen har boligbyggingen nesten stoppet fullstendig opp i det kriserammede Spania. Derfor vil myndighetene nå selge unna boliger med oppholdstillatelse på kjøpet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Utlendinger som kjøper for 160.000 euro eller mer kan automatisk få residencia i Spania, ifølge nytt lovforslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det spanske handelsdepartementet planlegger å endre kravene til å få oppholds- og arbeidstillatelse i Spania.

I et forsøk på å få opp byggeindustrien i landet, vil de kvitte seg med 700.000 usolgte boliger. For å gjøre markedet mer attaktivt, er planen å gi utlendinger som kjøper for 160.000 euro eller mer residencia (oppholdstillatelse) i Spania.

Det melder Spaniaavisen.

– Vi kan ikke sette grensen lavere enn 160.000 euro, for da vil etterspørselen etter residencia eksplodere og huskjøp ville ha blitt en unnskyldning for å skaffe seg en slik tillatelse, sier statssekretær Jaime García-Legaz.

Les også: Prisras på ferieboliger i Spania

Fire år etter finanskrisen har boligbyggingen nesten stoppet fullstendig opp i det kriserammede Spania. Mange privatpersoner, eiendomsutviklere og banker sliter med enorme mengder usolgt eiendom.

Rundt 20 prosent av Spanias usolgte boliger ligger ved kysten av Middelhavet, blant annet nær Benidorm, hvor solhungrige nordmenn og især norske pensjonister i en årrekke har vært et fast innslag i boligmarkedet.

Les også: Ferieboliger i utlandet: - Gode kjøpsmuligheter i mange år fremover

Handelsdepartementets nye satsning for å få solgt unna de ledige boligene er primært rettet mot de store markedene Russland og Kina, men vil gjelde alle utlendinger.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden