SAS: – Det nærmer seg enighet

Styreleder Fritz Schur på vei til SAS-huset på Kastrup. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
Styreleder Fritz Schur på vei til SAS-huset på Kastrup. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix

Det nærmer seg enighet i SAS-forhandlingene, sier Bente Sorgenfrey, leder i det danske fagforbundet FTF, til VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Den danske kabinforeningen CAU inngikk mandag ettermiddag en avtale med SAS. Dermed er alle fagforeningene i selskapet med på sparetiltakene.

Forhandlingene mellom SAS og fagforeningene i selskapet ser ut til å gå mot slutten, 14 timer etter tidsfristen selskapet hadde satt.

I morgentimene ble sju av de åtte fagforeningene enige om avtaler med selskapet, mens forhandlingene med den danske kabinforeningen CAU har fortsatt på overtid.

Ved lunsjtider mandag ble forhandlingene løftet et nivå opp. SAS-styreleder Fritz Schur ankom da København, og han skal ha innledet forhandlinger med Sorgenfrey i FTF.

FTF organiserer 450.000 dansker i 81 fagorganisasjoner, deriblant de kabinansatte.Også lederen i CAU, Helge Thuesen, melder i en epost via Sorgenfrey, at forhandlingene går fremover.

Forhandlinger med kabinansatte går fremover

Lederen av den danske kabinforeningen CAU uttaler at forhandlingene med SAS går fremover. Styrelederen i SAS skal nå delta i forhandlingene.

Uttalelsen gir CAU-leder Helge Thuesen via en epost fra Bente Sorgenfrey, melder TT. Hun er leder i det danske fagforbundet FTF, som nå også deltar i forhandlingene med SAS.

Også fra andre hold kommer det signaler som kan tyde på at de langdryge forhandlingene i flyselskapet går mot slutten.

SAS-styreleder Fritz Schur ankom mandag Kastrup. Han ønsket ikke å kommentere forhandlingene før han forsvant inn til møter.

Sammen med styrets nestleder Jacob Wallenberg og det norske styremedlemmet Dag Mejdell kom styrelederen til SAS-huset på Kastrup rett før klokka 12, melder den svenske avisa Expressen.

De to passerte det store medieoppbudet uten å gi noen kommentarer.

Se også: - Bare én forening gjenstår

Fortsatt pågår forhandlingene mellom SAS-ledelsen og Cabin Attendants Union (CAU), den eneste av de åtte aktuelle fagforeningene som ledelsen ikke er kommet til enighet med.

Styreleder Fritz H. Schur skal ha flyttet forhandlingene et nivå opp og innledet forhandlinger med Bente Sorgenfrey fra hovedfagforbundet FTF, melder E24.

FTF organiserer 450.000 dansker i 81 fagorganisasjoner. De kabinansatte er organisert her.

VG har vært i kontakt med kilder som sitter tett på forhandlingene som sier at det kan nærme seg en løsning.

– Det ser lyst ut akkurat nå, sier kilden.

Saken blir oppdatert

Følg forhandlingene live under:

Les også: Utholdene dansker forhandler videre med ledelsen


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden