Meny

Apples børsverdi har falt med 1000 milliarder kroner

FORTSATT STØRST: Apple har falt som en stein på børsen de siste månedene, men CEO i selskapet TIM Cook kan trøste seg med at Apple fortsatt mest verdt av samtlige børsnoterte selskap. (Foto: Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På under to måneder har verdien på Apple stupt på børsen. Det går også utover norsk økonomi.

21. september steg Apple til tidenes høyeste intradag på 705,07 dollar. Den dagen var selskapet verdt 668 milliarder dollar, tilsvarende 3.860 milliarder kroner.

Så starten nedturen. Torsdag var aksjen falt til 522,62 dollar på det laveste. Selskapet var da verdt 495 milliarder dollar, eller rundt 2860 milliarder kroner, skriver Hegnar.no.

Dermed har verdien på selskapet sunket med ufattelige 1000 milliarder kroner på under et kvartal.

Det voldsomme fallet påvirker også Norge. Det har seg nemlig slik at det norske oljefondet har store verdier i Apple.

Fondets post i Apple var ved utløpet av 3. kvartal den tredje største aksjeposten i fondet, med en verdi på 25,9 milliarder kroner.

Kursfallet i Apple siden utgangen av 3. kvartal er på over 21 prosent, og fprutsatt at oljefondet fremdeles sitter med samme antallet aksjer er verdien på fondets Apple-aksjer redusert med 5,5 milliarder kroner så langt i 4. kvartal.

Og selv om fallet må sies å være dramatisk for Apple, så er selskapet fortsatt det mest verdifulle selskapet i verden på børs.

Det norske oljefondet lider heller ingen direkte nød som følge av fallet. Frredag var fondets samlede verdi på 3709 milliarder kroner.

Privatøkonomi
Populært