Meny

SAS skylder bonusreiser for én milliard

SKYLDER BONUSBILLETTER: SAS-kunder kan reise «gratis» med flyselskapet for rundt én milliard kroner ved hjelp av opptjente bonuspoeng. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilsvarer ti dagers omsetning for flyselskapet.

SAS-kunder kan reise «gratis» med flyselskapet for rundt én milliard kroner ved hjelp av opptjente bonuspoeng. Bonuspoengene blir verdiløse dersom SAS buklander, skriver Dagens Næringsliv.

SAS-kundene har bonusbilletter utestående for over én milliard kroner. Skulle selskapet gå overende vil denne milliarden gå tapt.

I ettermiddagsrushet på Oslo Lufthavn Gardermoen i går fyrte svenske Alexandra Atterbrand av noen tusen bonuspoeng for å reise til Genéve.

- Bruker du opp poengene i frykt for at de skal gå tapt?

- Nei. Jeg tror det ordner seg for SAS. Og skulle poengene ryke, ja, så pytt pytt, sier Atterbrand til DN.

SAS-ledelsen håper å komme til enighet med fagforeningene om lønns- og pensjonskutt innen søndag. Forhandlingene startet i går og vil pågå de neste dagene.

De skandinaviske statene og syv banker vil stille opp med en kredittfasilitet under forutsetning av at de ansatte godtar spareplanen. Hvis ikke enighet nås, står SAS uten finansiering.

Les også: - SAS kan være bare uker fra konkurs

Kan forsterke krisen

I en slik situasjon frykter SAS-ledelsen at det skal skapes så mye usikkerhet og frykt blant kundene at de dropper å reise med SAS. Dermed går selskapet glipp av billettinntekter og krisen forsterkes.

Men også bonuspoengene i Eurobonus-programmet kan forsterke krisen. Ved utgangen av 2011 hadde de reisende ifølge SAS' estimater rundt 1,1 milliarder kroner til gode. Ett år i forveien var beløpet cirka 1,5 milliarder kroner.

Les også: Danske flygere sier nei til spareplanen

Hvis folk frykter for SAS' fremtid og egne bonuspoeng, kan det føre til at flere velger å svi av bonusen ved første mulighet i stedet for å kjøpe billetter på vanlig måte og samle flere bonuspoeng.

SAS ønsker ikke å kommentere om flere enn vanlig nå innløser bonuspoengene.

Les også:

Betalingsfrykt stengte eurobonus-butikken

SAS: - Ikke riktig at lønninger halveres

Dansk avis: - SAS kan være bare uker fra konkurs

Mange SAS-ansatte på lønnsbunnen i Norge

Billettfrykt i SAS: - Det er en viss uro

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært