Meny

Dansk avis: – SAS kan være bare uker fra konkurs

I KRISE: Sier de ansatte nei til spareplanen vil selskapet gå konkurs, meleder den danske avisen Politiken. Foto: EPA/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS er langt nærmere en konkurs enn det man hittil har fått inntrykk av. Sier de ansatte nei til den omfattende spareplanen, er konkursen kun få uker unna, skriver den danske avisen Politiken.

Dersom de ansatte på søndag vender tommelen ned for sparetiltakene, vil det etter alt å dømme kun være et spørsmål om kort tid før SAS tvinges til å innstille alle flyginger og si opp 15.000 ansatte, skriver Politiken.

– Det er riktig at det ikke er penger i kassen til å klare oss ut året, sier en sentral kilde i SAS til avisen og avviser samtidig at dette på noen som helst måte er et forhandlingstaktisk utspill for å legge press på de ansatte.

– Dette er en reell situasjon, sier kilden.

Les også: SAS-ansatte på bakken nekter fortsatt å kutte lønn

Danske flygere sier nei til spareplanen

Etter det den danske avisen får bekreftet fra flere kilder, har SAS allerede utarbeidet detaljerte nødplaner på flere hundre sider som skisserer hvordan man i løpet av kort tid legger ned selskapet og styrer konkursen.

Det foreligger også planer for blant annet håndtering av strandede passasjerer og køer på de skandinaviske flyplassene som følge av en konkurs.

– Hvis avtalen faller til jorden, vil bankene fryse kredittfasilitetene. Uten kreditt er det umulig å drive et flyselskap som fra før er presset, sier SAS-analytiker Lars Heindorff i investeringsbanken AGB Sundal Collier til avisen.

Les også: SAS-sjefen kutter selv lønnen med 20 prosent

Her er detaljene i SAS´ kriseplan

Privatøkonomi
Populært