Meny

- Det kommer smerte, og den kommer til å være veldig stor

Den globale økonomien kommer knapt nok til å vokse neste år, sier investorguru Marc Faber. Foto: JESSICA RINALDI.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marc Faber spår markedskollaps.

Markedet er på full fart inn i en kollaps som kan sende aksjekursene ned 20 prosent, mener investorguru Marc Faber.

Han var gjest på den amerikanske nyhetskanalen CNBC tirsdag.

- Jeg tror ikke markedene kommer til å falle på grunn av Hellas. Jeg tror ikke at markedet kommer til å falle på grunn av budsjettstupet, fordi jeg tror ikke at det kommer til å bli et budsjettstup, sier han, og fortsetter:

- Markedene kommer til å falle fordi bedriftenes inntjening kommer til å skuffe, og den globale økonomien kommer knapt nok til å vokse neste år, eller kanskje falle. Det er grunnen til at aksjer kommer til å falle minst 20 prosent.

Les også: Dr. Doom spår amerikansk kollaps

Faber trekker frem Apples skuffende kvartalstall som sendte aksjekursen i selskapet ned 20 prosent fra toppen i september. I tillegg kommer svake tall fra gigantene Amazon, McDonalds og Google. Det har svekket investortilliten de seneste ukene.

- Det kommer til å komme smerte, og den kommer til å være betydelig. Spørsmålet er om vi tar mindre smerte nå gjennom innstramminger og risikere en fullstendig sammfunnskollaps om fem til ti år, sier han.

Les også: Ekspertene spår ikke bedre enn en sjimpansje

Han tror at amerikanske politikere ikke kommer til å ta smerten, men at de kommer til å forsøke å få bukt med problemene som bare kommer til å vokse seg større.

Faber mener det er flere ting som hindrer videre økonomisk vekst. Blant annet mener han at eiendomsmarkedet aldri har vært så "overbygget". Han mener man også står overfor enda mer gjeldsnedbygging.

Les også:

Investorguru hamstrer europeiske aksjer

- 100 % sannsynlighet for verdensomspennende resesjon

Populært