Meny

Lokker kundene med risikable lån

DNB bank kaster seg på gjeldsbølgen med et fond for privatkunder, "DNB High Yield". DNBs hovedkontor på Aker brygge i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges største bank skal selge risikable lån til kundene sine. DNB lanserer et eget fond for obligasjonslån.

Gjeldsfesten har for fullt inntatt Norge. For to uker siden ble det hele toppet med en rekordutstedelse av selskapsgjeld. Hittil i år er det blitt utstedt 83,4 milliarder kroner i obligasjoner i det norske markedet, mot 41,7 milliarder på samme tid ifjor.AdTech Ad

Nå kaster DNB seg på gjeldsbølgen, skriver Dagens Næringsliv.

Fra desember starter banken, med Anders Buvik i spissen, det nye gjeldsfondet "DNB High Yield", hvor man kan investere i såkalt høyrenteobligasjoner.

- Utmerket for vanlige folk

Tanken er at også Ola og Kari Nordmann skal ta del i gjeldsboomen.

- Dette produktet er utmerket for vanlige folk som har en langsiktig spareplan, sier Svein Aage Aanes, leder for renteforvaltningen i DNB Asset Management, til DN.

Fondet vil operere med to klasser: Institusjonelle, der minsteinnskuddet er på fem millioner kroner. Og privatmarkedet, der minsteinnskuddet er på 50.000 kroner. Ifølge Aanes er dette den eneste måten for privatkunder å komme seg inn i high yield-markedet på.

- En trend som vil fortsette

- En stadig større del av selskapers opplåning vil skje i obligasjonsmarkedet, fremfor hos bankene. Dette er en trend som bare vil fortsette. Det er også et ønske hos flere selskaper å differensiere sin finansiering, sier Aanes.

Henvendelser fra investorer og meglerhus har allerede strømmet til, uten at Aanes ønsker å konkretisere hvor mye kapital som er på plass.

Investorer som vil prøve seg må belage seg på noe større tapsrisiko, og større svingninger i avkastningen. - Det er viktig at folk ikke oppfatter dette som et likeverdig alternativ til å sette pengene i banken, understreker Aanes overfor DN.

Les også: Fem klassiske tabber når du skal spare

Banken like bra som Børsen siste 18 år

13 år: Begynte sparingen 19 år: Kjøpte bolig til 1,8 millioner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært