Meny

Borgerlig enighet om bedre boligsparing

Vi er allerede nå, før valget neste år, enige om mer enn de rødgrønne partiene var før valget i 2005, sier Høyres Jan Tore Sanner, her under spørretimen på Stortinget nylig. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En borgerlig regjering vil øke rammene for Boligsparing for ungdom til 300.000 kroner, heve det årlige maksbeløpet til 25.000 kroner og øke skattefradraget.

Det er ett av flere punkter de fire opposisjonspartiene på Stortinget er blitt enige om i forbindelse med at de denne uka skal legge fram sine alternative statsbudsjetter. Gjennom dem redegjør partiene for hvordan de ville styrt landet og forvaltet budsjettmilliardene hvis de hadde sittet ved roret.

Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet har funnet et slags minste felles multiplum i de fire budsjettene og sett at de i hvert fall kan være enige om å forbedre Boligsparing for ungdom, øke rammene for individuell pensjonssparing, opprette et forskningsfond på 100 milliarder kroner og gjøre en rekke mindre grep for frivillig sektor. De berører også så vidt norsk helse- og klimapolitikk – selv om de store politiske spørsmålene fortsatt ikke er avklart.

– Men vi er allerede nå, før valget neste år, enige om mer enn de rødgrønne partiene var før valget i 2005. I tillegg til dette kan du regne med at våre representanter i fagkomiteen vil komme ytterligere enighet, sier finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner i Høyre til NTB.

Les også: Har spart siden konfirmasjonen for å få råd til egen bolig

Dette gir 150.000 kroner i BSU deg

Privatøkonomi
Populært