Meny

SAS-flygerne:

– Dette skal vi klare

LEI AV SPEKULASJONER: Pilot og tillitsvalgt for flygerne i SAS, Jan Levi Skogvang (innfelt), ønsker i stedet å beholde et positivt syn på krisen i SAS. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS-flygernes norske tillitsvalgte, Jan Levi Skogvang, kan ikke si mye i forkant av mandagens resultatfremleggelse og spareplan. Men han har et positivt syn på det som skal skje.

Dansk TV 2 meldte søndag at 1.000 personer blir sagt opp i SAS og at de som blir igjen i selskapet må gå ned i lønn med 15 prosent. Den svenske avisen Expressen dro til med en enda dystrere vinkel og hevdet at det bare var timer igjen før SAS sto på konkursens rand.

Lei av spekulasjoner

SAS-pilot Jan Levi Skogvang, som er tillitsvalgt for flygerne i SAS Norge og leder for Parat Luftfart, har sett seg lei av de stadige spekulasjonene. Han ønsker i stedet å beholde et positivt syn.

– Dette er en prosess som er nødvendig for SAS, og dette skal vi klare, sier Skogvang til NTB.

Ut over det ønsket han søndag ikke å kommentere saken ytterligere før SAS mandag legger frem spareplanen.

Avventende kabinforening

Leder av SAS' norske kabinforening, Anneli Nyberg, sier stemningen blant medlemmene er avventende i påvente av spareplanen mandag.

Hun vil ikke kommentere tallene som ble presentert av danske TV 2 søndag, om at 1.000 ansatte må gå og at de gjenværende får et lønnskutt på 15 prosent.

– Det er bare en av mange spekulasjoner som har kommet den siste uken, og det blir håpløst for oss å kommentere. Vi avventer nå fremleggelsen av en helhetlig plan for å berge arbeidsplasser og gjøre SAS i stand til å takle fremtiden, sier Nyberg til NTB.

Hun sier stemningen blant de kabinansatte er avventende før mandagens fremleggelse.

– Dette er den femte runden med nedbemanninger jeg har vært med på siden 2008. Vi har levd i denne settingen i årevis nå, og vi har lært oss å ikke forholde oss til spekulasjoner. Men selvfølgelig er det en viss uro, sier Nyberg.

Imponert over ansatte

Hun sier hun er imponert over de ansatte som går på jobb og utfører jobben sin i disse vanskelige tidene.

– Det er en krevende tid for både oss og ledelsen, ja, for hele luftfartsbransjen. Dette rammer ikke bare SAS, men hele den europeiske luftfarten. Etter at lavprisselskapene kom, har forutsetningene for alle blitt endret, påpeker hun.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært