Meny

Dansk TV: SAS sier opp 1.000 ansatte

En gammel flyflåte, høye lønninger og store pensjonsavtaler pekes ut som noen av årsakene til krisen SAS når står midt oppe i. Foto: Scanpix / EPA/JOHAN NILSSON

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS' nye spareplan innebærer oppsigelse av 1.000 ansatte og en lønnsreduksjon på 15 prosent for gjenværende ansatte, melder dansk TV 2.

Det kriserammede flyselskapet skal mandag legge fram sin nye spareplan sammen med resultater for tredje kvartal.

Etter det den danske TV-stasjonen erfarer har bankene akseptert den nye spareplanen, som skal redusere utgiftene med 3 milliarder kroner.

SAS vil ikke kommentere opplysningene.

– Det eneste vi vil si er at vi legger fram en plan mandag, sier pressesjef i SAS Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen.

Avviser konkursrykter

Ifølge den svenske avisen Expressen var SAS natt til søndag få timer fra å bli slått konkurs.

«Dersom ikke det kriserammede selskapet klarer å finne en løsning i løpet av søndagen, står titusenvis av passasjerer i fare for å bli strandet verden over», skriver avisen i sin nettutgave.

Men analytiker Jacob Pedersen i danske Sydbank sier det neppe kan stemme.

– Riktig nok har SAS store økonomiske problemer. Men det er svært lite sannsynlig at selskapet er få timer fra å gå konkurs, sier han.

Flyr i motvind

Søndag pågikk det ifølge Expressen intense diskusjoner i den svenske regjeringen om hvordan krisen kan løses, og hvordan en eventuell konkurs skal håndteres.

Regjeringene i Norge, Sverige og Danmark har bedt EU-kommisjonen om å godkjenne statsgarantier på flyselskapets milliardlån.

SAS har slitt i motvind i flere år. En gammel flyflåte, høye lønninger og store pensjonsavtaler pekes ut som noen av årsakene til krisen selskapet når står midt oppe i. (©NTB)

Populært