Statoil kutter kraftig i ansatte i Norge

500 faste ansatte og 200 innleide mister jobben når Statoil ved Helge Lund som konsernsjef skjærer ned (Foto: NTBscanpix).
500 faste ansatte og 200 innleide mister jobben når Statoil ved Helge Lund som konsernsjef skjærer ned (Foto: NTBscanpix).

Statoil vil kutte 700 stillinger når de nå skal spare penger på stabs- og støttefunksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuttene ble presentert torsdag, etter at selskapet har analysert stabs- og tjenesteapparatet sammenlignet med behovet i årene fremover. 500 faste ansatte og 200 innleide mister jobben, skriver Aftenbladet.

– Vi ønsker å redusere aktivitetsnivået og kostnadsnivået på våre stabs- og fellestjenester. Dette er fordi vi ønsker at dette vil bringe oss til et nivå der andre selskaper er, sier informasjonssjef Jannik Lindbæk i Statoil.

Les også: Statoil-sjefen håvet inn

Ifølge Lindbæk er det naturlig at den største andelen ansatte som mister jobben er i Stavanger.

Den nye organisasjonen av selskapet vil tre i kraft 1. april. Statoil har som mål at så mange som mulig skal fortsette i andre stillinger i selskapet, og har kartlagt over 300 stillinger de oppmuntrer de ansatte til å vurdere.

Les også: Statoil inngår avtale med tyske Wintershall

Fem fagforeninger har tidligere bedt om garanti for at ingen mister jobben i omstillingsprosessen.

– Vi er helt klare på at vi ikke aksepterer oppsigelser i denne prosessen. Statoil er i kraftig vekst, og fra vårt ståsted trenger vi mange hundre nye ansatte i nær fremtid. I tillegg har vi om lag 3.000 innleide, så der må folk vike plass for faste ansatte som måtte komme i posisjon for omstilling, sier Bjørn Asle Teige som leder de YS-organiserte i Statoil. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden