Lundteigen slår tilbake i ostekrigen:

- Frp gir blaffen i produksjon i Norge

- Upatriotisk: - Fremskrittspartiet undergraver muligheten til produksjon i Norge, sier Per Olaf Lundteigen (Sp) til opphetet tollstrid mellom Danmark og Sverige mot Norge. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
- Upatriotisk: - Fremskrittspartiet undergraver muligheten til produksjon i Norge, sier Per Olaf Lundteigen (Sp) til opphetet tollstrid mellom Danmark og Sverige mot Norge. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

- Frp opptrer upatriotisk i Nordisk Råd. De har liten kjærlighet til Norge, sier Per Olaf Lundteigen om tollstriden med Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsinki/Finland (ABC Nyheter): Per Olaf Lundteigen reagerer sterkt på Fremskrittspartiets støtte til Danmark mot norsk tollvern på landbruksvarer.

- Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Laila Marie Reinertsen er seg sjøl nok. Frp fokuserer ikke på produksjon i Norge, bare på billig, billig, billig. Det gjelder alle sektorer i Norge.

Det sier Lundteigen, som også er delegat på Nordisk Råds pågående sesjon i Finland, etter utspillet fra Reinertsen og partifelle Hans Frode Asmyhr tidligere tirsdag.

Hun og Asmyhr ga varm støtte til Danmarks krav om at Norge må droppe styrkingen av tollvernet på ost, kjøtt og hortensia som regjeringen nylig innførte.

- Tollen dreier seg om en svulmende egoisme fra bøndenes side, sa Reinertsen til ABC Nyheter.

Ifølge den danske Folketings-politikeren Kim Andersen har Norge helt urimelig innført en ny toll på hortensiaplanter.

Det avviser Lundteigen:

- Det er to typer hortensia: Storvokst hortensia og stuehortensia. Storvokst hortensia var og er tollfri. Stuehortensia er det toll på. Men stuehortensiaen har blitt innført som storvokst hortensia. Den feilen er blitt rettet opp, sier Lundteigen til ABC Nyheter under debatten i Nordisk Råd.

- Regjeringen har rett og slett rettet en feil. Dette ble blåst opp for å skape en politisk situasjon da debatten om styrket tollvern på seks tollinjer for kjøtt og ost, pågikk innad i regjeringa, sier Lundteigen.

- Det er ikke bare bøndenes interesser som blir forsvart ved tollvernet, men hele næringsmiddelsektoren. Den omfatter bortimot 30 prosent av hele norsk næringsliv, legger han til og konkluderer:

- Frp opptrer upatriotisk i Nordisk Råd. De har liten kjærlighet til Norge som vi er stolte av. Vi bør ha en minstemål av matvaresikkerhet. Det er internasjonalt provinsielt å undergrave det, sier Per Olaf Lundteigen.

Les andre nyheter

Personvernpolicy