Her er de rikeste døde

Liz Taylor døde i fjor. Foto: NTB scanpix
Liz Taylor døde i fjor. Foto: NTB scanpix

Noen tjener etter sin død enn i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2011 tjente den avdøde popstjernen Michael Jackson mer penger enn noen levende artist, skriver di.se.

Men Jakson må likevel se seg slått av skuespillersken Elizabeth Taylor som døde i mars ifjor 79 år gammel. Hennes dødsbo tjente 210 millioner dollar ifjor, ifølge en oversikt i tidsskriftet Forbes. Taylor var for øvrig en nær venn av Jackson.

Auksjon Taylor tjente mest på den rekordstore auksjonen av hennes smykker,klær og kunstverk. Samtidig selger hennes parfymemerke White Diamond fortsatt så det suser. Elisabeth Taylor, som hadde en god nese for forretninger, hadde dessuten forhandlet seg frem til et 10-prosents eierandel i alle filmer hun gjorde etter suksessen Kleopatra.

Se også: Dette er verdens dyreste hjem

På tredjeplass over de avdøde personene som tjente mest finner vi Elvis Presley, som dro inn 55 millioner dollar. Elvis døde 44 år gammel i 1977. Tegneserieforfatteren bak "Knøttene", Charles Schultz, kniper fjerdeplassen med 37 millioner dollar. På femte plass havner reggea-artisen Bob Marley med 17 millioner dollar. Han døde av kreft i 1981 36 år gammel, men har solgt 75 millioner album i løpet av de site 20 årene.

Les også: Vi kommer til å bruke 190 millioner på personlig trening

Personvernpolicy