Widerøe-piloter vil kjøpe selskapet

KJØPE. Ansatte i flyselskapet Widerøe ønsker å kjøpe selskapet som nå skal være lagt ut for salg: Foto: NTB Scanpix
KJØPE. Ansatte i flyselskapet Widerøe ønsker å kjøpe selskapet som nå skal være lagt ut for salg: Foto: NTB Scanpix

En gruppe bestående av ansatte i Widerøe ser på muligheten til å kjøpe selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den danske avisen Berlingske Tidende skal SAS vurdere å selge det norske småflyselskapet Widerøe. Årsaken er det store behovet selskapet har for kostnadskutt.

I kveld varslet en gruppe bestående av Widerøe-piloter at de vil se nærmere på muligheten til å kjøpe selskapet dersom SAS velger å selge.

– Det har over en viss tid vært kontakt med toppledelsen i SAS om temaet. Dersom de ønsker å selge, så representerer jeg en gruppering bestående av en ekstern investor og samtlige ansatte i selskapet som ønsker å forhandle om oppkjøp, bekrefter Ola O.K. Giæver, som leder gruppen som ønsker å kjøpe selskapet, overfor Nordlys.

Les også: Norske Widerøe er Europas beste flyselskap

Medeierskap som ansatt

Giæver har selv vært ansatt i selskapet i over 30 år og mener å ha sett hvordan selskapet kan driftes og nå sine fremtidige mål.

Han sier til avisen at de ansatte har stor tro på en løsning der de ansatte selv kjøper selskapet og står med ansvaret for den daglige driften.

– Hittil har det vært udelt positive tilbakemeldinger. I dag er det undervurdert i Norge hvor suksessrikt det er å ha medeierskap som ansatt, sier han.

Vil videreføre samarbeidet

Representantert for konsortiumet skal allerede ha vært i møter der de har diskutert finansieringen av et kjøp.

Giæver sier til Nordlys at til tross for at de ansatte vil å kjøpe selskapet, har de et ønske om å videreføre samarbeidet mellom de to flyselskapene om et oppkjøp blir en realitet.

– Det vil bli gjenstand for forhandlinger dersom man kommer i en posisjon for å kjøpe selskapet, sier han.

Personvernpolicy