Rekordresultat for Norwegian

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er svært tilfreds med resultatet i tredje kvartal.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Norwegian-sjef Bjørn Kjos er svært tilfreds med resultatet i tredje kvartal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Norwegian fikk sitt beste resultat noensinne i tredje kvartal. Overskuddet før skatt ble 872 millioner kroner, en økning fra 686 millioner i samme kvartal i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegians kvartalsresultat
Her er nøkkeltallene fra Norwegians resultat i tredje kvartal 2012. Fjorårets tall i parentes.


Omsetning: 4,224 milliarder kroner (3,376 milliarder kroner)

Driftsresultat: 822 millioner kroner (1,001 milliarder kroner)

Resultat før skatt: 872,9 millioner kroner (686,1 millioner kroner)

Fyllingsgrad: 82 prosent (84 prosent) (©NTB)

Omsetningen var på 4,2 milliarder kroner, en forbedring fra 3,4 milliarder kroner i tredje kvartal 2011. Driftsresultatet ble på 822 millioner kroner, mot 1,001 milliarder året før. Norwegian fraktet nærmere 5,2 millioner passasjerer i forrige kvartal. Det er 580.000 flere enn i fjor, også det ny rekord for selskapet.

Ifølge selskapet har nye fly spart Norwegian for 28 millioner kroner i drivstoff, mens flygeledermangelen hos Avinor kostet selskapet 25 millioner kroner.

Vil ikke ha regningen

Administrerende direktør Bjørn Kjos er svært tilfreds med resultatet, men ikke med regningen fra Avinor.

– Vi har hatt en del nødvendige kostnader dette kvartalet knyttet til etablering av nye baser i Thailand og i Spania, samt økt produksjon i Danmark etter at Cimber gikk konkurs. Kostnader knyttet til selskapets vekst er vi beredt på, men regningen for flygeledermangelen hos Avinor i sommer er det ikke riktig at vi skal ta, sier han.

Les også: Det blir ikke Norwegian-streik

Nye baser

Våren 2013 etablerer Norwegian base i London. Selskapet oppretter også en ny base i Alicante. Fra London vil Norwegian fly til en rekke destinasjoner ved Middelhavet og i Norden. Med den nye basen i England vil selskapet også være bedre posisjonert for konkurransen fra asiatiske og europeiske selskaper i

Selskapet har i dag baser i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Spania. En ny base for Norwegians langdistanseselskap er under etablering i Bangkok.

– Skal man som skandinavisk flyselskap være konkurransedyktig og ta del i denne store trafikkveksten, må man ut i Europa og til Asia og posisjonere seg nå, sier Kjos.

Les også: Norwegian mangler fly

Personvernpolicy