Regjeringen vil fjerne støtte til grønn energi

– Framtiden er elektrisk, men et sunt energimarked er ikke et subsidiert energimarked, sier Ola Borten Moe. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
– Framtiden er elektrisk, men et sunt energimarked er ikke et subsidiert energimarked, sier Ola Borten Moe. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Støtteordningene som skal sørge for utbygging av ny fornybar energi skal bort i 2020, fastholder olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Framtiden er elektrisk, men et sunt energimarked er ikke et subsidiert energimarked. Støtteordningene skal bort, sa Borten Moe i sitt innlegg under Energidagene i Oslo torsdag.

Regjeringen har satt som mål at andelen fornybar energi skal være 67,5 prosent innen 2020. Samarbeidet om elsertifikater med Sverige inkluderer et mål om 26,4 terrawattimer i økt fornybarproduksjon i samme periode, noe som nødvendigvis vil framtvinge massive investeringer innen energisektoren.

– Ikke kom til meg og be om mer penger eller mer tid. Tiden for å bygge ut fornybarandelen er nå, fastslo Borten Moe, som sammenlignet støtteordningene med en hjertestarter.

– Det er viktig å slutte å bruke den når hjertet slår, sa han.

Overfor NTB understreker olje- og energiministeren at det har vært regjeringens politikk hele tiden å avvikle støtteordningene når 2020 opprinner.

– Ordningen varer til 2035, men du er nødt til å være i gang innen 2020. Nå er det uhyre viktig å gi tydelige signaler om hva som er rammevilkårene. Min jobb er å få på plass nok konsesjoner, og der er vi godt i gang, sier han.

Personvernpolicy