Olsø går av som Entra-direktør

Olsø går av som Entra-direktør
Olsø går av som Entra-direktør

Rune Olsø går av som administrerende direktør i Entra Eiendom med umiddelbar virkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Entra-styret og direktøransettelsen
*Rune Olsø, tidligere leder av Trondheim Arbeiderparti, ble i april 2012 konstituert som administrerende direktør i Entra Eiendom AS.


*Styret i Entra vedtok 26. september å ansette Rune Olsø som administrerende direktør umiddelbart.

*Et mindretall på tre av styrets sju medlemmer ønsket ikke Olsø som direktør i selskapet.

*Styreleder Siri Hatlen og nestleder Martin Mæland var del av mindretallet som mente andre kandidater var bedre kvalifisert enn Olsø.

*Styreleder Hatlen har orientert selskapets eier, Nærings- og handelsdepartementet, om den krevende situasjonen som oppsto for styret i forbindelse med ansettelsen av Olsø.

* Ifølge Nærings- og handelsdepartementet ba statsråd Trond Giske (Ap) i april lovavdelingen i Justisdepartementet om å vurdere hans habilitet i håndteringen av eierskapet i Entra. Dette var i forbindelse med at Rune Olsø ble konstituert som konsernsjef.

* Lovavdelingen fant at Giske ikke er inhabil i håndteringen av Entra generelt, men vil være inhabil i saker hvis avgjørelsen innebærer «særlig fordel, tap eller ulempe» for Olsø. Tirsdag ble miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) oppnevnt som settestatsråd for Giske i slike saker.

*Mandag bestemte Solhjell seg for å kaste tre av styremedlemmene.

*Onsdag kom kunngjøringen om at Olsø trekker seg som direktør i selskapet.

(Kilde: NTB, Nærings- og handelsdepartementet og Adresseavisen)


Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder.

Han har sittet sju år i konsernledelsen, det siste halvåret som konstituert administrerende direktør, men har nå i samråd med styrets leder Siri Hatlen valgt å gå av.

– Gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi har et felles ønske om at dette vil bidra til å skape nødvendig ro rundt selskapet i tiden fremover, sier Hatlen.

Styret vedtok på sitt møte onsdag å konstituere Anne Harris som administrerende direktør i Entra Eiendom.

Les også: Solhjell kaster tre styremedlemmer i Entra

Respekt

Styrelederen sier det står respekt av måten Olsø har håndtert situasjonen på som oppsto etter styremøtet 26. september.

Rune Olsø kom inn i Entras konsernledelse i 2005, ble viseadministrerende direktør i 2010, og har siden april vært konstituert administrerende direktør i selskapet.

– Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i sju år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, sier Olsø.

Etterlønn

I en pressemelding sendt sent onsdag kveld opplyser Entra at avtalen som er inngått mellom partene er i samsvar med vilkårene i Olsøs ansettelsesavtale med selskapet. Det vil si at oppsigelsestiden er seks måneder og etterlønnen er på tre måneder.

Avtalens vilkår ligger klart innenfor statens retningslinjer for lederlønn. Lønnen i oppsigelsestid og etterlønnsperioden tilsvarer hans lønn som konstituert administrerende direktør, opplyser Hatlen.Rune Olsø får ingen bonusutbetaling for 2012.

Personvernpolicy