Tine får importere smør med nedsatt toll

Tine får importere smør med nedsatt toll
Tine får importere smør med nedsatt toll

For å hindre en ny smørkrise fikk Tine før helgen beskjed om at meieriet får lov til å importere smør med nedsatt toll fram til 1. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klarsignalet fra Statens landbruksforvaltning ble gitt etter at Tine tidligere forrige uke innså at de i år som i fjor ikke ville klare å levere nok smør til norske forbrukere, skriver Aftenposten.

– I hele år har vi nøye fulgt utviklingen i smørmarkedet. Som signalisert i august kunne det bli aktuelt å forlenge perioden med redusert toll, opplyser meieriet i en e-post til avisen.

Tine har siden krisen i fjor fått økt melkekvotene slik at bøndene kan levere mer melk. De har dessuten kuttet fettet i både hel- og lettmelk. Likevel har det for lengst vært kjent at det ikke har vært nok melkefett til å produsere nok smør.

Tine kontaktet derfor tidligere i år et fransk meieri som har produsert smør etter Tines oppskrift. Smøret har vært i butikkene i noen måneder allerede.

Ifølge Tine gir dette vedtaket norske aktører mulighet til å importere, noe også Tine vil vurdere for å sikre nok smør i det norske markedet.

Personvernpolicy