400.000 venter fortsatt på skatteoppgjøret

Skattedirektør Svein Kristensen fulgte trykkingen av selvangivelsene før de ble sendt ut. Fortsatt venter mange på skatteoppgjøret. Foto: NTB scanpix
Skattedirektør Svein Kristensen fulgte trykkingen av selvangivelsene før de ble sendt ut. Fortsatt venter mange på skatteoppgjøret. Foto: NTB scanpix

Å levere selvangivelsen til rett tid uten endringer er ingen garanti for å få skatteoppgjøret tidlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Skatteetaten viser at en halv million nordmenn har fått tilbake skattepengene sine. Samtidig er det fortsatt rundt 400.000 som leverte selvangivelsen til rett tid, uten endringer og som fortsatt venter, iføge Dine Penger.

Mange tror at det å levere selvangivelsen tidlig eller å benytte seg av leveringsfritak (stile aksept), automatisk betyr at man får skatteoppgjøret raskt. Slik er det ikke.

– Hvorvidt du bruker leveringsfritak eller ikke, trenger ikke å ha noe å si for om du for eksempel kan bli tatt ut i en av kontrollene våre, forteller kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Astrid Mjærum til Dine Penger.

Les også: Du kan være i et skatteparadis uten å vite det

Mjærum forsikrer de som fortsatt venter på skatteoppgjøret om at det nødvendigvis ikke er noe galt med selvangivelsen.

– Noen blir tatt ut i kontroller på grunn av nye regler eller på grunn av utplukk som skal sikre kvaliteten på skatteoppgjørene, sier Astrid Mjærum til Dine Penger.

De fleste fikk skatteoppgjøret sitt i juni. Fra 25.juli har det vært løpende puljer med skatteoppgjør for næringsdrivende, lønnstakere og pensjonister. Siste oppgjør er 17.oktober, heter det på Skatteetatens hjemmesider.

Personvernpolicy