Meny

Skuffet over litteratursatsingen

Skuffet over litteratursatsingen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mangelfull satsning, mener generalsekretær Trond Andreassen i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening om forslaget til statsbudsjett.

– Dagens framleggelse av statsbudsjett representerer en mangelfull satsing på litteraturen generelt, og en enda dårligere satsing på sakprosaen spesielt, særlig om man ser i forhold til de uttalte målene til den sittende regjeringen og norsk språkpolitikk. God litteraturpolitikk er god språkpolitikk og omvendt! uttaler Trond Andreassen, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening på foreningens egne nettsider.

Han er ikke enig med regjeringen i at dette er tidenes beste statsbudsjett.

Dersom budjettet får gjennomslag betyr det at Kulturrådet får 3,6 millioner mer i støtte. Dette er forsvinnende lite mener Andreassen.

– Kulturrådets mål er å få innkjøpsordningen for sakprosa opp i 100 titler i året. I fjor var det 58 titler som ble innkjøpt, så det er langt igjen, sier Trond Andreassen.

Han er heller ikke fornøyd med tilskuddet til læremidler, som er økt med 200.000 kroner. Den samlede summen ligger nå på 4,9 millioner kroner. Det er langt fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforenings mål om 15-20 millioner i støtte.

– Hvordan tenker regjeringen seg at de skal kunne oppfyller målene i Språkmeldingen, hvis de ikke vil styrke fag- og lærerboklitteraturen?, spør Andreassen.

Les også:

Nå får du disse medisinene på blå resept

Dette betyr statsbudsjettet for din økonomi

Her er de nye bilavgiftene

Så mye ekstra får studentene


- Vi er alle budsjettvinnere

Stoltenberg: – Tidenes løft for vei og bane

Les hele statsbudsjettet her

Les alt om statsbudsjettet 2013


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært