Meny

Fortsatt satsing på nordområdene

Utenriksminister Espen Barth Eide vil styrke sikkerheten ved norske ambassader i utlandet. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordområdetiltak og økt sikkerhet ved norske ambassader er blant satsningene fra Utenriksdepartementet i forslaget til neste års statsbudsjett.
Det samlede budsjettet for nordområdetiltak er i 2013 på nærmere to milliarder kroner, en økning på om lag 290 millioner kroner fra i fjor.


Dermed vil nærmere to milliarder kroner gå til nordområdesatsinger

Et nytt isgående forskningsfartøy, videreutvikling av overvåkingssystemet BarentsWatch og nytt teknologibygg ved Universitetet i Tromsø er blant de viktigste nordområdesatsingene i 2013, heter det i en pressemelding fra Regjeringen.

Les også: Mer spionasje rettet mot Arktis

– Årets budsjett prioriterer økt kunnskap, aktivitet og nærvær i nordområdene, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

– Nordområdene forblir regjeringens viktigste strategiske satsingsområde og dette budsjettforslaget bidrar til å gjennomføre sentrale målsettinger i nordområdepolitikken. Norge skal være en ledende aktør i utviklingen av nordområdene og Arktis sammen med våre naboer, allierte og partnere, sier utenriksministeren.

Økt sikkerhet

Regjeringen foreslår også at Utenriksdepartementet tilføres 140 millioner kroner for å styrke sikkerheten på utenriksstasjonene samt i departementet i Oslo, heter det i en pressemelding.

- I det internasjonale bildet vi nå ser, er diplomatiske stasjoner mer utsatte enn før. For å sikre våre medarbeidere bedre samt for å kunne opprettholde driften i krevende perioder, foreslår vi 35 millioner kroner til fysiske sikringstiltak på våre ambassader, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Se og hør det viktigste fra finansministerens tale her.

Les også: Dette betyr statsbudsjettet for din økonomi

Les flere nyheter

Privatøkonomi
Populært