Meny

Studentene får 190 kroner mer i måneden

Studentene får ikke mye mer å leve av. Foto: COLOURBOX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk studentorganisasjon mener det på langt nær er nok til å gjenopprette heltidsstudenten.

I årets statsbudsjett blir det bevilget 1,9 milliarder mer til kunnskapsfeltet. Til sammen økes budsjettet til høyere utdanning med om lag 1,45 milliarder kroner.

Norsk Studentorganisasjon er overhode ikke fornøyd. De hadde håpet at regjeringen holdt løftet sitt om å gjenopprette heltidsstudenten. Den økte bevilgningen til kunnskapsfeltet betyr at studiestøtten økes med fattige 190 kroner i måneden.

- Studenter ønsker å studere på heltid, og ønsker størst mulig faglig utbytte av studiene. Da må økonomien være på plass, men regjeringen fortsetter å nedprioritere studentene. Vi er lei av å vente på lovnader som ikke holdes, sier Øyvind Berdal leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.

Han påpeker at studiestøtten ikke er nok å leve av, og at de fleste studenter er nødt til å ha en deltidsjobb ved siden av.

-Studentene har ikke vært fattigere på 37 år. Studentene får 190 ekstra i året, mens stortingsrepresentantene i 2011 bevilget seg selv en økning på kr 52.900. Det er nesten 30 ganger mer enn hva studentene får! Det er et misforhold mellom disse to prioriteringene som politikerne ikke har noen grunn til å være stolte av, sier Berdal.

Se og hør det viktigste i finanstalen her.

Les også: Her er budsjettlekkasjene

Hattekledd finansminister på vei med budsjettet

Les flere nyheter

Populært