Meny

FNs menneskerettseksperter:

- Det må bli slutt på å la bankene tømme EUs statskasser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-statenes enorme utbetalinger til finanssektoren undergraver menneskerettighetene. Statene må heretter verne sine budsjetter fra framtidige utbetalinger til banker på bekostning av befolkningen.

Det sier Magdalene Sepúlveda, FNs spesialrapportør på ekstrem fattigdom og menneskerettigheter, i en pressemelding fra FNs høykommissær for menneskerettigheter fredag.

På vegne av en gruppe eksperter hos FNs høykommissær for menneskerettigheter ber hun EU gjennomføre en reform på banksektoren som kan føre EU-statene på linje med deres menneskerettighetsforpliktelser.

- Stater må må verne sine budsjettressurser fra å bli undergravd av framtidige redningspakker, og forplikte seg til reformer som sikrer at slike offentlige midler ikke blir overført til feilslåtte finansselskaper, sier hun.

Les også: Demografer slår alarm: Europa krymper

I stedet mener FN-rapportøren at EUs medlemsland må bruker nødvendige ressurser på å oppfylle sin plikt til å berge sine borgere fra ekstrem fattigdom.

Les også: ESA mener det offentlige må øke bankgarantiene

Fra 2008 til 2011 brukte EUs medlemsland 4,5 billioner euro på å redde finansinstitusjoner. Det tilsvarer 37 prosent av EUs samlede verdiskaping ifølge pressemeldingen.

Les andre nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært