Meny

Seadrill vurderer å legge ned i Norge

FÅTT NOK: John Fredriksen vil flytte Seadrill ut av Norge. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Fredriksens riggselskap vurderer å legge ned hovedkontoret i Stavanger og flytte til utlandet.

Tilgang på kvalifisert personell, høyt norsk kostnadsnivå og avstand fra Seadrills kjernemarkeder blir trukket fram som tungtveiende årsaker, skriver Stavanger Aftenblad.

Avgjørelsen om å vurdere å flytte hovedkontoret til enten London, Dubai, Singapore eller Houston ble tatt på et styremøte på Bermuda tirsdag.

I en børsmelding opplyser Seadrill at en endelig beslutning om hva som skal skje med hovedkontoret, blir tatt før nyttår.

Ny sjef

Styret besluttet også tirsdag, etter samtaler med Seadrills administrerende direktør Alf C. Thorkildsen, å bytte ham ut med Fredrik Halvorsen, som i dag er administrerende direktør i Archer.

Thorkildsen beholder sitt styreverv i Seadrill-eide North Atlantic Drilling. Dette selskapet skal fortsatt ha Stavanger som hovedkvarter.

Les også: Aldri har Seadrill vært så mye verdt

John Fredriksen fortalte i et intervju med Dagens Næringsliv tidligere i høst at han vurderer å flytte Seadrill ut av Norge. Seadrill har mer enn 400 ansatte ved de regionale hovedkontorene i Houston, Rio de Janeiro, Singapore og Dubai, og til sammen over 7.900 ansatte på verdensbasis.

Selskapet har 67 rigger inkludert 19 som for tiden er under bygging. Riggene benyttes i mer enn 15 land på alle kontinenter.

Les også: Han er Norges suverent rikeste

Begrensninger

Nettopp dette argumentet trekkes altså fram som en av årsakene til Fredriksens ønske om å flytte hovedkontoret fra Norge.

– For det første kan selskapet forbedre driften ved å redusere størrelsen på ledelsen ved å flytte en rekke funksjoner til de regionale kontorene. For det andre kan Seadrill-kontorets plassering i Stavanger legge begrensninger på Seadrills aggressive vekstplaner. Tilgangen på kvalifisert personell er svært viktig. Videre kan kostnadsnivået i Norge og avstanden til Seadrills viktigste markeder gjøre reiser og logistikk problematisk, heter det i børsmeldingen.

Les også:

Fredriksen: - Jeg flyktet fra systemet

- Stikk, din rike jævel

Fredriksen selger Seadrill-aksjer for milliarder


Les flere økomonomisaker

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært