Meny

Nytt euro-palass sprenger budsjettet

Dette tar de seg råd til: Nytt praktbygg for EUs sentralbank ECB skal prege Frankfurt, men sprenger budsjettet. Illustrasjon: ECB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Euro-sjefene krever innstramming i medlemslandenes offentlige forbruk, men sprenger selv budsjettet for sitt nye praktbygg med 2,6 milliarder kroner.

45 etasjer glass, stål og betong som EUs sentralbank ECB etter planen skal flytte inn i om to år, sprenger budsjettet så det holder:

Det nye hovedkvarteret ser ut til å komme på 1,2 milliarder i stedet for budsjettet på 850 millioner euro - og utgiftene ser bare ut til å stige, skriver The Telegraph.

Forskjellen utgjør 2,6 millarder kroner, i en tid da nettopp ECB og lederne for euro-landene maner til sterkt måtehold for EUs medlemsstater.

Les også: - EU må bli en føderasjon!

- De ønsket å skape noe ikonisk, sier Wolf Prix, som med sitt arkitektfirma Coop Himmelblau i Wien vant den globale konkurransen om å utforme et nybygg for ECB.

Les også: Nye toner fra Tyskland i kriserammet Europa

- EU trenger tre ikoniske dimensjoner - ikke bare flagget, euroen men også en tredimensjonal arkitektur som denne, sier han ifølge The Telegraph.

- Problemet er, legger avisa til for egen del, at denne ikon-byggingen må betales av skattebetalerne i de 17 eurolandene.

Les flere økonominyheter Les flere nyheter fra EU

Les andre nyheter

Privatøkonomi
Populært