Her er iPhone 5-prisene

DYRERE Å KJØPE NYESTE IPHONE: Apple har gjort innstegsmodellen av iPhone 5 dyrere enn fjorårets innstegsmodell - iPhone 4S.
DYRERE Å KJØPE NYESTE IPHONE: Apple har gjort innstegsmodellen av iPhone 5 dyrere enn fjorårets innstegsmodell - iPhone 4S.

Dyreste modellen koster nesten like mye som en MacBook Air.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kom den allerede mye omtalte iPhone 5-mobilen i salg i blant annet Norge, men ettersom Apple er kjent for å holde kortene tett inntil brystet, har de ikke annonsert prisene uten abonnement før salgsstart.

Enn så lenge kan iPhone 5 kun kjøpes uten abonnement via Apple Store, det vil si Apples nettbutikk, men ikke forvent noe billigsalg av den grunn.

Les også:

Slik er iPhone 5

Her er kassett-pod'en

Her er prisene

I fjor kostet innstegsmodellen av iPhone 4S (16GB lagringsplass) 4.890 kroner, men i år plusser Apple på prisene med 300 kroner for både rimeligste modellen (16GB), og for mellommodellen (32GB).

Nytt av året er modellen med 64GB lagringsplass, som sannsynligvis setter prisrekord for en smartmobil med solid margin. Prislista fra Apple Store ser slik ut:

  • iPhone 5 16GB: 5.190 kroner
  • iPhone 5 32GB: 6.090 kroner
  • iPhone 5 64GB: 6.990 kroner

Det er verdt å ta en kikk på den lista en gang til. 64GB-utgaven til nesten 7.000 kroner nærmer seg prisen på rimeligste Apple-laptopen, MacBook Air, som koster 8.290 kroner.

Apple vet åpenbart at det er et marked for veldig dyre mobiltelefoner, ellers hadde de sannsynligvis ikke tatt sjansen på å legge toppmodellen i det aller øverste prissjiktet.

Til sammenlikning koster for eksempel Samsungs toppmodell, Galaxy S III, rundt 4.500 kroner for 16GB-utgaven, mens HTCs toppmodell, One X, 4.000 kroner.

iPhone 4S er ikke borte

Både iPhone 4 og iPhone 4S er derimot fortsatt i salg, så en behøver ikke betale ut av ørene for en Apple-mobil. Sistnevnte er satt ned med 600 kroner, og koster 4.290 kroner med 16GB intern lagringskapasitet.

iPhone 4 koster nå ikke mer enn 2.890 kroner.

Merk at denne mobilen ble lansert for mer enn to år siden, og selv om den fortsatt holder seg godt i et mobilmarked preget av kraftig konkurranse, vil avstanden opp til iPhone 5 være merkbar på noen områder.

Den ferskeste mobilen har blant annet større skjerm (4 tommer mot 3.5 tommer på iPhone 4 og 4S), bedre kamera, betydelig raskere prosessor, i tillegg til å være tynnere og lettere.

Les også:

Dette mangler nye iPhone 5

Frykter folk vil svindle til seg iPhone 5

Apple har fjernet Göteborg

Les andre nyheter

Personvernpolicy