Leeds United inne i mulig eierskifte:

Gammel fotballstorhet kan få gulf-penger

Det var høy temperatur da Leeds United møtte Everton (i blått) i tredje runde i Ligacupen tirsdag. Nå kan de hvitkledde fra Yorkshire bli kjøpt opp av investorer fra Midtøsten. Foto: AP Photo / Anna Gowthorpe
Det var høy temperatur da Leeds United møtte Everton (i blått) i tredje runde i Ligacupen tirsdag. Nå kan de hvitkledde fra Yorkshire bli kjøpt opp av investorer fra Midtøsten. Foto: AP Photo / Anna Gowthorpe

Et investeringsselskap basert i Bahrain har annonsert planer om å ta over eierskapet av den gamle storklubben Leeds United. Nå håper supporterne på store investeringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle fotballstorheten Leeds United har de siste årene duppet rundt omkring i lavere divisjoner i England. Nå kan championship-klubben, som fortsatt kan sies å ha en betydelig norsk fanbase, gå en ny fremtid i møte.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal nemlig et investeringsselskap basert i Bahrain ha annonsert planer om å ta kontroll over klubben tirsdag.

Les også: Tromsø til cupfinale

Eksklusiv avtale

Gulf Finance House annonserte i en melding til børsene i Bahrain og Kuwait tirsdag at datterselskapet GFH Capital Limited har signert en eksklusiv avtale om å lede og arrangere anskaffelsen av Leeds United.

Fotballklubben, som hører til på Elland Road i Leeds, har på tross av sin nåværende posisjon i det engelske ligasystemet en stolt historie i det ypperste selskap, og ikke minst en stor fanbase.

- På grunn av en konfidensialitetsbestemmelse kan ikke ytterligere detaljer bli gitt om de kommersielle vilkårene av transaksjonen, sa GFH i meldingen.

Les også: Solbakken fikk juling

- Håper Leeds blir strålende igjen

Ingen umiddelbar kommentar har blitt gitt av klubben selv, men formann i Leeds Uniteds supporterforening, Gary Cooper, beskriver utviklingen som «flotte nyheter».

- Supporterforeningen har ønsket å få den potensielle kjøperen og klubben til å si noe, og dette er hva vi alle har ventet på å høre, skal Cooper ha sagt til den lokale avisen Yorkshire Post.

Styreformann i Leeds, Ken Bates, er under press fra fansen på grunn av det de oppfatter som en mangel på investeringer i klubben. Han avslørte imidlertid tidligere i år at samtaler ble holdt i forbindelse med en mulig ny eier.

Cooper sier han håper en hvilket som helst ny eier deler fansens ambisjoner for den en gang berømte klubben.

- Vi håper på investeringer i laget og for at Leeds United blir strålende igjen, sier han.

Les flere nyheter

Personvernpolicy