Fikk sparken og mistet 21,5 mill.

Hodejeger og gründer fikk sparken etter grove beskyldninger om en rekke brudd på sin arbeidsavtale, og måtte selge seg ut for én krone av selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyvind Sandvik (42) fikk ifjor sparken som sjef for rekrutteringsselskapet Ranstad Norway. Det må han betale dyrt for.

Ifølge Dagens Næringsliv førte oppsigelsen til at han ble tvunget til å selge aksjer verdt 21,5 millioner kroner for én krone.

Gjorde det godt

I avtalen mellom Ranstad og Sandvik heter det seg nemlig at hvis Sandvik begår forhold som innebærer at han får sparken, så kan Ranstad kjøpe hans aksjer på billigsalg.

Sandvik hadde stor suksess med å bygge opp sitt eget rekrutteringsselskap Corridor. For seks år kjøpte verdens nest største rekrutteringsselskap, Ranstad Group, rundt 80 prosent av firmaet til den revisorutdannede gründeren.

Sandvik tjente i underkant av 30 millioner på salget.

Les også: - Stikk, din rike jævel

- Ønsket å slo kloa i aksjene

Sandvik fortsatte å jobbe i eget firma etter oppkjøpet og beholdt også en aksjepost på 15,5 prosent.

Nå har Sandvik saksøkt Ranstad med krav om at oppsigelsen av ham kjennes rettsstridig, skriver DN.

– Det dominerende motiv for å sparke Sandvik, var at Ranstad ønsket å slå kloa i aksjene hans for én krone. Dermed slapp de unna å betale 21,5 millioner kroner, sa Sandviks advokat Harald Hjort i retten.

Jukset med fakturaer Rekrutteringsselskapet Ranstad viser på sin side blant annet til at Sandvik, via rekrutteringsselskapet Bemanningsbyraaet (BB), skulle starte virksomhet i konkurranse med Ranstad.

Les også: Røkke kreves for 1,7 milliarder

- Har spilt med åpne kort

Sandvik hadde fått lov av Ranstad til å være eier og styremedlem i rekrutteringsselskapet, men Ranstad mener Sandvik både tilbakeholdt og ga uriktig informasjon om planene til Bemanningsbyraaet.

Samtidig mener også Sandvik sendte over konfidensielle Ranstad-dokumenter og deltok aktivt i oppbyggingen av BB på områder det ville konkurrere direkte med Ranstad. Det mener selskapet er grovt illojalt av Sandvik.

– Sandvik har vært åpen om dette hele veien og Ranstad har akseptert hans dobbeltroller i begge selskaper, sa Hjort. Nå blir det opp til retten å ta stilling til hva som var den reelle grunnen til at Ranstad sparket Øyvind Sandvik.

Les også:

Dette er Norges ukjente milliardbutikk

- Sharif snart konkurs

Slik håver du inn på egen hytte


Les flere økonomisaker

Les flere nyheter

Personvernpolicy