Brynestad og Stokke klarte ikke å sette prisrekord

Prisantydningen på eiendommen Bergsøya utenfor Lillesand er blant markedets høyeste. En tomt på vel 23 mål med strandlinje på begge sider, er noe av det kjøperen får for pengene.

35 MILLIONER KRONER: Prisantydningen på eiendommen Bergsøya utenfor Lillesand er blant markedets høyeste. En tomt på vel 23 mål med strandlinje på begge sider, er noe av det kjøperen får for pengene. Foto: Kurt Engen/INVISO
Prisantydningen på eiendommen Bergsøya utenfor Lillesand er blant markedets høyeste. En tomt på vel 23 mål med strandlinje på begge sider, er noe av det kjøperen får for pengene. 35 MILLIONER KRONER: Prisantydningen på eiendommen Bergsøya utenfor Lillesand er blant markedets høyeste. En tomt på vel 23 mål med strandlinje på begge sider, er noe av det kjøperen får for pengene. Foto: Kurt Engen/INVISO

Atle Brynestad (58) og Linn Stokke (50) trekker Sørlands-perlen fra markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Annonsen for eiendommen ekteparet Atle Brynestad (58) og Linn Stokke (50) i sommer har hatt til salgs på sørlandskysten er fjernet fra Finn.no.

De må dermed gi opp håpet om å få nesten ti ganger mer enn de betalte i 1993 - i denne omgang.

- Vi har hatt folk som har vært interessert i eiendommen, men vi har ikke kommet i mål på pris. Nå er det sesongslutt for eiendommer ved sjøen, og vi trekker én og én jevn i løpet av september, sier ansvarlig eiendomsmegler Gustav J. Sædberg i Meglerhuset Sædberg til DN.no.

LES: Brynestad og Stokke mot prisrekord

Tregt marked

Ekteparet Brynestad og Stokke kjøpte landstedet på Bergsøya utenfor Lillesand for fire millioner kroner da markedet var på bunnen sommeren 1993. De skal riktignok ha investert ytterligere mange millioner kroner siden dengang.

Med en prisatydning på 35 millioner kroner, sikter de mot ny prisrekord på Sørlandet.

Sædberg legger imidlertid ikke skjul på at markedet for tiden går tregt.

- Ting tar tid, og det er liten tvil om at kjøperne er mer selektive enn tidligere, sier han og tilføyer:

- Men vi har solgt over 30 eiendommer ved sjøen denne sesongen. Også noen dyre, blant annet en eiendom til over 20 millioner kroner på Åkerøya.

LES: - Hytteselgerne må omstille seg

«Sjelden vare»

Eiendomsmegleren beskriver for øvrig eiendommen utenfor Lillesand som «sjelden vare».

Hovedhuset er fra 1885 og er totalrenovert, men den opprinnelige enkle og rustikke sørlandsstilen er beholdt – med gamle skutemalerier på veggene.

Låven er ombygget og har plass til en rekke overnattingsgjester. I tillegg kommer et lite gjestehus, sjøbod, stor båtgarasje, svømmebasseng og tennisbane med utsikt mot horisonten.

Tomten er på vel 23 mål og strekker seg tvers over øya med strandlinje på begge sider.

- Om eller når eiendommen skal ut igjen til våren, kan jeg dessverre ikke svare på nå. Ei om det kan bli aktuelt å kutte prisen, sier Sædberg.

Kan bli gjeldsfri

På 1980-tallet var Brynestad ifølge Finansavisen på det meste god for 1,3 milliarder kroner, før nedturen kom. Etter en ny opptur med Smart Club mot slutten av 1990-tallet var han god for 2,5 milliarder kroner, før finanskrisen skapte nye økonomiske problemer for seriegründeren.

Tidligere i år skrev Dagens Næringsliv at Brynestad kan være gjeldfri før nyttår. Om dette avhenger av å få på plass et salg av Bergsøya-eiendommen, er uvisst.

Brynestad ville i juni ikke kommentere salget av Bergsøya, men formidlet via megleren at «selv før Voksenkollen ble solgt, har vi bodd ved sjøen med egen strandlinje i flere år. Siden vi bor ved sjøen året rundt, så har Bergsøya blitt lite brukt de senere årene. Det er grunnen til at det nå legges ut for salg».

Les mer: Brynestad kan være gjeldfri før nyttår

Les også: - Det var litt baluba i fjellet Denne hytta klikker vi mest på

Les flere økonominyheter

Personvernpolicy