Amerikaner underslo 100 millioner dollar

Russell Wasendorf Senior ble tidligere i år arrestert av FBI i USA, og kan nå se frem til 24 år i fengsel etter å ha underslått 100 millioner dollar fra 24000 kunder over 20 år. Foto: AP Photo/Waterloo Courier, Brandon Pollock
Russell Wasendorf Senior ble tidligere i år arrestert av FBI i USA, og kan nå se frem til 24 år i fengsel etter å ha underslått 100 millioner dollar fra 24000 kunder over 20 år. Foto: AP Photo/Waterloo Courier, Brandon Pollock

Russell Wasendorf Senior var en gang ansett som en aktverdig person som ga store penger til en rekke helseinstitusjoner og universiteter. Nå er han dømt for svindel av 100 millioner dollar fra 24.000 kunder i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russell Wasendorf senior, grunnleggeren av det amerikanske meglerfirmaet Peregrine Financial Group har erklært seg skyldig i svindel av 24.000 kunder i den amerikanske delstaten Iowa, melder BBC.

Les også: Krever flere millioner tilbakebetalt

Var helt, ble skurk

Underslaget, som totalt skal ha vært på over 100 millioner dollar, begynte for omtrent 20 år siden. I retten skal finansmannen ha erklært seg skyldig etter anklagene, som inkluderer postsvindel, underslag av kunders midler og falske uttalelser til to tilsynsmyndigheter.

Wasendorf skal ha vært en anerkjent person i Iowa, og var kjent for å sitt filantropiske arbeid som foregikk gjennom å støtte både helseinstitusjoner og universiteter økonomisk.

Nå kan han se frem til 24 år i fengsel.

Les også: Prøvde å stanse million-svindler

Forsøkte å begå selvmord

Ifølge BBC skal Wasendorf ha forsøkt å begå selvmord i juli i år, og skrev da et brev som ble funnet på ham der han tilsto svindelen.

Selskapet han brukte 30 år på å bygge opp blir nå plukket fra hverandre i et forsøk på å returnere noen av pengene til de 24.000 privatpersonene og selskapene han tok penger fra.

Blant tingene som kreditorer håper å få pengene fra er bedriftens private jetfly og en forlegger som ga ut Wasendorfs bøker og magasiner om investeringsråd.

Andre objekter inkluderer en restaurant, Wasendorfs selskaps hovedkvarter, som kan være verdt 20 millioner dollar, og en 4000 flasker stor samling av eksklusive viner.

Les også:

Stanser jobbinnvandring etter svindelmistanke

Sms-svindel: Betal eller dø

Nordmenn svindles for millioner

Les flere økonominyheter

Personvernpolicy