Skal ha svidd av store penger på champagne og fete biler:

27-åring tiltalt etter vill aksjehandel

Christian Fredrik Aarnes (27) skrøt på seg et liv i luksus, og skal ha brukt mellom 20- 30.000 kroner i uken på champagne. Nå er han tiltalt for grovt bedrageri. Illustrasjonsfoto: Colorbox
Christian Fredrik Aarnes (27) skrøt på seg et liv i luksus, og skal ha brukt mellom 20- 30.000 kroner i uken på champagne. Nå er han tiltalt for grovt bedrageri. Illustrasjonsfoto: Colorbox

Christian Fredrik Aarnes (27) eide ikke nåla i veggen da han fra sin leilighet på Tjuvholmen i Oslo opprettet kundeforhold i fem meglerhus fra 18. juli til 19. august ifjor, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så gjennomførte den unge investoren minst 116 aksjehandler i løpet av en kort periode. Det gikk ordentlig galt. På de rundt fire ukene den elleville aksjespekulasjonen varte tapte han ifølge DN 50 millioner kroner. Bare i løpet av perioden 4.–11. august forsvant 36,5 millioner på 28 aksjehandler. Nå venter oppvasken.

Les også: Norsk aksjehandel på historisk lavnivå

- Alvorlig sak

For få dager siden ble Aarnes tiltalt for grovt bedrageri med en strafferamme på seks år. I tillegg er 27-åringen tiltalt for dokumentfalsk. Den unge investoren fikk ifølge tiltalen tilgang på kreditt i meglerhusene ved å forfalske regnskapet for 2010 og første halvdel 2011 for sitt selskap RS Capital Management.

– Dette er en alvorlig sak. Han har utsatt disse meglerhusene for store potensielle tap, i tillegg til det som allerede er tapt, sier politiadvokat Christian Stenberg til Dagens Næringsliv.

Gjennom sin advokat Thomas Berge har Aarnes meddelt at han ikke ønsker å gi kommentarer til tiltalen.

Les også: Spetalen tjener fett på staten

Over 20.000 i uken til champagne

Christian Fredrik Aarnes har i flere år vært aktiv i det norske aksjemarkedet og ifølge DN pleid vennskap med flere av barna til Norges mest kjente investorer. Han var tidligere også god venn med den profilerte investoren Morten Sundstø.

Etter at det skar seg høsten 2009 skrev blant annet Sundstø i en epost til Dagens Næringsliv at Aarnes fremsto som suksessfull aksjetrader. Ifølge Sundstø skrøt Aarnes på denne tiden av at han hadde kjøpt Porsche til 800.000 kroner og fartet rundt som en av Norges hotteste jetsettere og skrøt av at han brukte mellom 20.000 og 30.000 kroner i uken på champagne.

Les flere nyheter

Personvernpolicy