Meny

Regntung sommer ga shoppelyst

Nordmenn har dratt kortet sitt oftere i juli FOTO: Montasje ABC Nyheter/Colourbox/Dnb.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste bransjer opplevde en økning i omsetningen i juli. Silje Sandmæl tror butikkeiere kan takke regnet for ekstra penger i kassen.

En fersk rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB) tyder på at regnfulle juli har bidratt til at nordmenn har hatt lettere for å åpne lommeboka si enn tidligere.

Sesongjusterte tall viser at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene hadde en økning på 0,2 prosent fra juni til juli i år.

Les også: Unngå økonomisk bakrus

To forklaringer

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, har to forklaringer på hvorfor hun tror nordmenn har hatt større shoppinglyst i juli.

– For det første er det en tilbudsmåned, så forbruket vil jo naturligvis gå opp. For det andre så handler det om at vi har fått mere penger mellom hendene på grunn av lønnsoppgjør og bedre renter, forteller hun til ABC Nyheter og legger til:

– Det er klart at en regnfylt sommer også har tiltrukket folk til å handle på kjøpesenterene.

Mer klær og sko

Butikkhandelen med husholdningsvarer i spesialforretninger, slik som elektriske husholdningsapparater, byggevarer, møbler og andre innredningsartikler, økte omsetningsvolumet med 5,8 prosent fra mai til juli i år, sammenliknet med samme kvartal som i fjor.

Salget av klær og sko hadde en økning på 5,3 prosent.

Les også:

Hold ditt eget rentemøte

Én av to misunner rike venner

Må betale for å betale

Les flere økonominyheter

Les andre nyheter

Privatøkonomi
Populært