Meny

300 innom på første boligvisning

HAR OVER 16.000 KLIKK PÅ FINN.NO: Leiligheten i Homansbyen i Oslo kan trolig bli solgt for nærmere en million kroner over prisantydningen, tror megleren. Foto: Elin Høyland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se hvordan det var mulig.

«Sjelden mulighet», står det i annonsen for den 73 kvadratmeter store leiligheten i den verneverdige Patriservillaen fra 1906 i Oslos indrefilet mellom Slottet og Bislett.

Det kunne stått «nesten ingen mulighet».

I alle fall for de som tror de skal kunne sikre seg leiligheten for noe i nærheten av prisantydningen, 3,6 millioner kroner.

- Denne leiligheten kommer til å gå for et sted mellom fire og fire og en halv millioner kroner, sier megler og daglig leder/partner i Aktiv Eiendomsmegling St. Hanshaugen, Håkon Strand.

Les også: - Advokater, dommere og arkitekter er typiske "naboer fra [...]

Prospektene revet bort på et kvarter

Men den er altså annonsert med prisantydning på 3.590.000 kroner. Med null i fellesgjeld, felleskostnader på 1906 kroner måneden inkludert varmtvann og gartner til den parkmessige felleshagen med epletrær, er det kanskje ikke overraskende at interesserte strømmet til i hopetall på den første visningsdagen av to i går, mandag.

I løpet av ett kvarter var alle de 75 prospektene megleren hadde med seg i en stor pappkartong revet bort. Før timen var gått - og megleren måtte hive seg i bilen på vei til neste visning - hadde nesten 100 personer skrevet seg på listen som interesserte. Anslagsvis 300 personer hadde vært innom og passert gjennom rommene som japanske turister forbi «Skrik» på Munch-museet.

300 PÅ VISNING: Strengt tatt ikke nødvendig med mer enn én visning, erkjenner eiendomsmegler Håkon Strand.

300 PÅ VISNING: Strengt tatt ikke nødvendig med mer enn én visning, erkjenner eiendomsmegler Håkon Strand. Foto: Martin Riber Sparre

- Ikke ment som lokkepris

Megleren synes ikke veldig overrasket når DN.no spør om ikke dette er et eksempel på lokkepris.

- Det er ikke ment som lokkepris, jeg skulle tvert om ønsket at prisantydningen var satt høyere. Dette her er jo ikke bra, sier Håkon Strand og utdyper:

- Jeg rekker jo ikke å bli kjent med en eneste av de som er innom. Men det var eieren som ønsket prisantydningen på 3,6 millioner, sier han.

Se flere bilder av eiendommen på Finn.no (ekstern lenke)

Årsaken til at megleren gikk med på eierens ønske er ifølge Strand at leiligheten ble annonsert av en annen megler til samme pris før sommeren, uten at det meldte seg en eneste kjøper.

- Hadde det ikke vært for den forhistorien der, ville jeg insistert på at prisantydningen burde vært fire millioner kroner, sier Strand.

At en leilighet av denne typen til en slik pris ikke fikk kjøpere før sommeren, skjønner han lite av.

- Markedet har jo ikke forandret seg så veldig. Det vi gjorde var å forbedre annonsematerialet, be eieren rydde unna møblene som leietagerne hadde stående, samt sørge for at hagen ble ryddet skikkelig opp, sier Strand.

Siste boligstatistikk fra eiendomsmeglerbransjen viser at boligprisene er 7,8 prosent høyere enn for et år siden. Og etter en stille julimåned forventer flere analytikere DN.no har snakket med at det kommer et skikkelig prisløft i august, på rundt tre prosent.

Les også: - Helt uaktuelt å legge om boligskatten

- Skjønte det ville ta av

I dag klokken 1730 er det siste visning. Det hadde strengt tatt ikke vært nødvendig, erkjenner Strand.

- Men vi kan liksom ikke trekke annonsen og avlyse visningen heller. Men jeg skjønte jo allerede før første visning at dette ville ta av. Nær 15.000 hadde sett annonsen på finn.no før visningene startet, og allerede er det folk som har tatt direkte kontakt med eier og tilbudt 4,1 millioner kroner, sier Strand.

Men visning blir det altså, også i dag. Så spørs det hvor mange som egentlig trenger å komme, hvis det ikke er for annet enn å drømme om hva man kunne fått for 3,6 millioner kroner - eller virkelig mener alvor og har en liten million ekstra på lur.

Les også:

Boligsalg kan påvirke skatten din

Stadig flere legger inn bud på én krone

Vil gjøre eierskifteforsikring overflødig

Les mer om bolig

Les flere nyheter

Privatøkonomi
Populært