Tapernes frontmann vil jage romfolket ut av Norge

Generalsekretær Ola Ødegaard i Landsforeningen Rettferd for Taperne mener Norge ikke kan ta ansvar for at mange rumenere er tapere i sitt eget land. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Generalsekretær Ola Ødegaard i Landsforeningen Rettferd for Taperne mener Norge ikke kan ta ansvar for at mange rumenere er tapere i sitt eget land. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Lederen av stiftelsen Rettferd for taperne, Ola Ødegaard, melder seg ut av Arbeiderpartiet etter kritikk mot et leserinnlegg i Oppland Arbeiderblad der han skrev at romfolket bør jages ut av Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var torsdag i forrige uke at Ødegaard karakteriserte det som høyst beklagelig at Norge har åpnet for romfolket. «Jeg er enig med Siv Jensen, jag dem ut av Norge og til der de hører hjemme. Romfolk med så flotte biler og utstyr og menneskelige ressurser trenger ikke å utnytte moder norsk jord og våre ressurser kontra våre fattige i Norge, skrev Ødegaard.

Innlegget vekket sterke reaksjoner, blant annet hos Tommy Skar som er kommunikasjonsrådgiver i LO og tidligere medarbeider i Ap. Skar ringte Ødegaard og ga uttrykk for at Ødegaard hadde gått over streken.

Les også: Politiet bedt om å etterforske romfolk-utspill

– Han ba meg trekke tilbake private meninger for å redde skinnet. Hvis jeg ikke gjorde det, var det slik at noen i LO eller Ap sentralt måtte reagere med en artikkel i Oppland Arbeiderblad rettet mot meg, sier Ødegaard.

Etter samtalen bestemte Ødegaard seg for å melde seg ut av partiet.

– Mange rumenere er tapere i sitt eget land, men det er ikke noe Norge kan gjøre med det alene. Og de som kommer hit i flotte biler, er ikke fattige, sier han.

Ødegaard trekker et skille mellom rumenerne som inntil tirsdag ettermiddag hadde tilhold på Årvold og tiggerne i Karl Johans gate.

Les også: Romfolket trekker til Oslos gater

Tommy Skar sier han ringte Ødegaard som privatperson for å uttrykke sin bekymring for at innlegget kunne ramme stiftelsen.

– Jeg fortalte også at mange andre hadde reagert på innlegget, både privatpersoner og organisasjonsfolk lokalt. Men jeg ringte ikke som representant for Ap eller LO, noe jeg ikke hadde fullmakt til, sier Skar til avisen.

Les også: - Skulle ønske noen brukte romfolket som hundefor

Statsbygg anmeldte romfolk ved Sognsvann i Oslo

Bydelsleder: - Romfolk-leiren avvikles

- Utfordrer nordmenns selvbilde

Prest startet arbeidsformidling for romfolk

Les flere nyheter

Personvernpolicy