Bydelsleder: – Romfolk-leiren avvikles

Vanessa Quintavalle har gått med på å avvikle romleiren på Årvoll. Foto: Scanpix
Vanessa Quintavalle har gått med på å avvikle romleiren på Årvoll. Foto: Scanpix

Daglig leder Vanessa Quintavalle i Årvoll Eiendom har gått med på å avvikle romfolkets leir, opplyser lederen av bydelsutvalget til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om romfolkets leir

* Mandag 9. juli slo flere hundre romfolk leir i området rundt Sofienberg kirke i Oslo fordi de følte seg trakassert og jaget av politiet.

* Lørdag 14. juli flyttet romfolket til et steinbrudd i Østreheimsveien på Årvoll i Oslo. Naboene reagerte, og romfolket var ikke fornøyd med plassen de flyttet til.

* Romfolkets leir på Årvoll blir avviklet i løpet av fredag 20. juni. Torsdag kveld hadde mange allerede reist derfra. (©NTB)

Romfolkets provisoriske leir i et steinbrudd på Årvoll i Oslo blir avviklet i løpet av fredag. Torsdag kveld hadde mange allerede reist.

Lederen i Bjerke bydelsutvalg, Steiner Arnesen (Ap), opplyser til NTB at de to eierne av tomten er blitt enige om denne løsningen. Selv sier Arnesen at den ikke er optimal og at den gir ham en bismak i munnen.

– Problemet er jo ikke løst. Disse menneskene blir bare skyflet videre, sier bydelslederen. Han opplyser at leiren vil bli fraflyttet i løpet av fredag. Torsdag kveld hadde mange allerede reist, mens andre var i ferd med å pakke.

15-20 personer

Arnesen sier at 15-20 personer blir i leiren over natten, blant dem flere eldre, som nå trenger litt ro.

Han har inntrykk av at daglig leder Vanessa Quintavalle i Årvoll Eiendom først lot seg besnære av den ideelle organisasjonen Folk er folk, som taler romfolkets sak, men at styreleder og entreprenør Albert Kr. Hæhre har trumfet gjennom denne utgangen på saken.

– Det har nok vært en realitetsvurdering hos daglig leder. Det synes som om styreleder Hæhre har gitt henne beskjed om hvordan dette skulle forløpe for at hun ikke skulle miste jobben. Det er inntrykket jeg har fått, sier Arnesen.

– For sein støtte

Advokat Tor Erling Staff bistår Quintavalle i saken. Torsdag satt han i møte med henne i flere timer inntil hun gikk fra hans kontor i 17.30-tiden.

– På det tidspunktet var vi kjent med skrivet fra Hæhre. Det har han kunngjort for all verden. Jeg ba henne om å få en samtale med Hæhre. Etter det vet jeg ikke noe, sier han til NTB i 22-tiden torsdag.

Staff synes Arnesen kunne gitt uttrykk for sitt syn tidligere om at det ikke er en god løsning å avvikle leiren.

– Det kunne hatt en effekt. Men jeg setter pris på hans opplevelse av hvordan romfolket er blitt behandlet. Det hadde vært viktig om byrådslederen hadde gitt uttrykk for et så klart standpunkt, nemlig hjelp til romfolket. At det kommer nå kan ha en viss betydning, sier advokaten.

Brev

Torsdag uttrykte både bydel Bjerke og Hæhre at de så med bekymring på at antall personer øker i romleiren på Årvoll.

Les også: Hærhre krever plan for rydding

I et brev til Quintavalle skrev Hæhre at styret i eiendomsselskapet vil overta håndteringen av saken hvis ikke en plan for avvikling var på plass innen fredag klokka 10, skriver nettstedet Byggeindustrien.

Les også:

Ikke økt pågang av romfolk ved Svinesund foreløpig

- Utfordrer nordmenns selvbilde

Regjeringen uten løsning på romfolkets situasjon

Gjentatte drapstrusler mot romfolk-hjelper

Sendte opp fyrverkeri mot Romfolkets leir

Les flere nyheter

Personvernpolicy