Fondene nordmenn er blitt hektet på

SVIR AV MILLIRADER: Nordmenn kjøpte fond for 2,7 milliarder kroner i første halvår, ifølge Verdipapirfondenes forening (VFF). (Foto: Colourbox)
SVIR AV MILLIRADER: Nordmenn kjøpte fond for 2,7 milliarder kroner i første halvår, ifølge Verdipapirfondenes forening (VFF). (Foto: Colourbox)

To av tre kroner går til disse fondene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn kjøpte fond for 2,7 milliarder kroner i første halvår, ifølge Verdipapirfondenes forening (VFF).

Av dette gikk 617 millioner kroner inn i aksjefond, 315 millioner kroner i kombinasjonsfond og hele 1,8 milliarder kroner i rentefond.

- De siste årene har verdipapirmarkedet vært preget av større usikkerhet enn normalt. Den mest fornuftige tilnærmingen for de 1,4 millioner nordmennene som sparer langsiktig i aksjefond vil fortsatt være å legge til grunn at aksjemarkedet er uforutsigbart på kort sikt, men vil gi god avkastning på langsikt, sier Lasse Ruud, administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening i en kommentar.

I løpet av årets seks første måneder, ble det tegnet verdipapirfond for 15,5 milliarder kroner mer enn det ble innløst og forvaltningskapitalen for alle typer verdipapirfond økte totalt med 26 milliarder kroner. Over halvparten av denne nettotegningen, 8,7 milliarder, skjedde i rentefond, ifølge VFF.

Nettotegningen i aksjefond var på 5,8 milliarder kroner, mens kombinasjonsfond og andre verdipapirfond fikk en nettotegning på tilsammen 897 millioner kroner.

Norske institusjonelle kunder nettotegnet verdipapirfond for 11,5 milliarder kroner i løpet av årets første halvår, hvorav 6,6 milliarder kroner i rentefond og 4,4 milliarder kroner i aksjefond.

Les også:

Nordmenn setter helst sparepengene i banken Fem klassiske tabber når du skal spare

Her kan du bli rikere gjennom børsuroen

Verdens mest verdifulle idrettsklubber


Les mer om økonomi i ABC Nyheters pengeseksjon

Les flere nyheter

Personvernpolicy