1.800 vektere ut i streik fredag kveld

Det ligger an til kaos og forsinkelser når 1800 vektere ved flyplassene tas ut i streik fra klokka 20 fredag. FOTO: FRODE HANSEN/VG
Det ligger an til kaos og forsinkelser når 1800 vektere ved flyplassene tas ut i streik fra klokka 20 fredag. FOTO: FRODE HANSEN/VG

Norsk Arbeidsmandsforbund tar ut nesten 1.800 vektere i streik fredag kveld, mens Parat har godtatt en skisse til løsning. Streiken rammer en rekke flyplasser og blant annet Oslo tinghus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange flyplasser blir rammet, det samme blir Oslo tinghus der terrorrettssaken pågår. Vekterstreiken vil ikke stoppe denne eller andre saker som går i tinghuset, men sikkerhetssjekkene vil ta lengre tid, får NTB opplyst ved tinghuset.

Fredag ettermiddag var det klart at Norsk Arbeidsmandsforbund ikke kom til enighet med motparten i vekteroverenskomsten.

Organisasjonen Parat derimot har akseptert Riksmeklerens skisse til løsning, som kom 14 timer på overtid. Det var fryktet at Parat skulle ta ut 239 medlemmer på Gardermoen dersom også de kom ut i streik.

Norsk Arbeidsmandsforbund tar dermed ut 1.797 vektere i streik, 149 av dem på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Les også: Tror streiken smerter regjeringen

Det er ventet at vekterstreiken vil skape problemer på en rekke norske flyplasser, der vekterne tas ut av sikkerhetskontrollene. Det vil føre til lange køer og kanselleringer.

Også vektere i Oslo tinghus, der terrorrettssaken pågår, og vektere som driver med pengetransport, tas ut i streik.

Informasjonssjef ved Oslo lufthavn, Jo Kobro, har tidligere uttalt at reisende må følge nøye med på nyhetene og orientere seg om forholdene på flyplassen de skal reise fra.

– Det kan nok bli ventetid, og det er lurt å være tidlig ute, sier han til NTB.

Les også: Vekterstreik kan gi kontantkrise

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden