Meny

Streik også i Oslo

Streik også i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unio og YS Kommune i Oslo går ut i streik etter at meklingen brøt sammen onsdag morgen, får NTB opplyst hos Riksmekleren.

– Oslo kommune hadde muligheten til å komme oss i møte og vise at den verdsetter kompetansen til de ansatte. Det er de ansatte som sørger for at kommunen kan levere gode tjenester, sier forhandlingsleder Terje Vilno i Unio Oslo.

– Beklagelig

Selv om partene fortsatte meklingen langt på overtid, ble det ikke enighet.

– Det er beklagelig at en streik nå rammer innbyggerne i Oslo kommune. Det er ingen annen mulighet enn streik når kommunen ikke er villig til å gi de ansatte en lønnsutvikling på linje med det andre grupper i samfunnet får, sier Vilno.

– Det var så stor avstand at meklingsmannen ikke fant grunn til å legge fram en skisse, sier forhandlingsleder Martin Moen i YS Kommune i Oslo til NTB.

I første streikeuttak har Unio i Oslo tatt ut 547 medlemmer som jobber i Oslo kommune. 88 YS-organiserte tas ut. Blant disse er ansatte i Oslo Havn, Energigjenvinningsetaten og Bymiljøetaten – deriblant parkeringsvakter.

Les også: Flåthen: – Vi kommer til å streike lenge

Fra klokka 12

Mekler Geir Engebretsen sier de første som skal ut i streik er Unio-organiserte som er tatt ut i streik, og som skulle begynt på jobb etter klokken 12 onsdag. For YS begynner streiken ved arbeidsdagens start torsdag morgen.

– Dette er for at de skal ha litt tid til å områ seg. Flere av dem som er tatt ut, jobber skift, og det må derfor settes et bestemt tidspunkt for streikestart, forklarer Engebretsen.Forhandlingssammenslutningen KAH, som representerer LO-forbundene, og Akademikerne fortsetter meklingen.

Her kan du lese alt om den pågående streiken.

Les også:

Flere vil merke streiken til uka

Slipper ut av fengsel på grunn av streik

Kommunestreiken trappes opp

Stoltenberg: - Statens tilbud var godt

Viser bare halve værmeldingen grunnet streik

Les flere nyheter

Populært