Meny

Flåthen: Vi kommer til å streike lenge

Meklingen for de statsansatte har brutt sammen og fra onsdag er rundt 50.000 arbeidstakere er i streik. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Roar Flåthen krever at regjeringen punger ut for å stanse streiken i stat og kommune. Han advarer om at streiken kan bli langvarig.

– Denne streiken kunne vært unngått. Men nå er vi i streik, og hvis staten ikke bidrar med mer penger, skal jeg love deg at vi kommer til å streike lenge: Da står vi foran en langvarig konflikt, sier Flåthen til VG.

Flåthen er soleklar på at det ikke ble godt mottatt blant LOs mange tusen medlemmer i streik at toppsjefene i de største statlige selskapene økte lønna med i gjennomsnitt over 17 prosent i fjor.

Les også: Streik stanser asylretur

– Det vekker reaksjoner blant de streikende. Det skjønner jeg. Det er provoserende at regjeringen ikke har greid å dempe dette. De skal ha skryt for å ha stanset opsjonsordningene, men bonusordningene gjør at virkningene blir de samme.

Flåthen mener det burde vært en smal sak å tilby de ansatte i stat og kommune like mye i lønnsøkning som det man fikk i frontfagene i industrien. Han kaller kravene moderate.

Mens LO Stat har beregnet at oppgjørene i industrien får en ramme på 4,25 prosent, la regjeringen fram et tilbud på 3,75 prosent. Flåthen mener arbeidstakersiden i hvert fall er nødt til å se firetallet før det kan bli noen reell dialog med motparten.'

Her kan du lese alt om den pågående streiken.

Les også:

Flere vil merke streiken til uka

Slipper ut av fengsel på grunn av streik

Kommunestreiken trappes opp

Stoltenberg: - Statens tilbud var godt

Viser bare halve værmeldingen grunnet streik

Les flere nyheter

 

 

Privatøkonomi
Populært