Meny

Aasrud: – Veldig ansvarlig streikeuttak

TRAPPES OPP: Denne uken trappes den største streiken på nesten 50 år opp. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) mener streikeuttaket i statlig sektor er ansvarlig og foreløpig ikke gir grunnlag for tvungen lønnsnemnd.

– Det er ingenting i situasjonen nå som tilsier dette, men det vurderes løpende, sier Aasrud til NRK tirsdag morgen, men understreker samtidig at den oppgaven ligger under Arbeidsdepartementet og statsrådskollega Hanne Bjurstrøm (Ap).

Denne uken trappes streiken opp, og blant annet tas både loser og losbåtførere ut. Dermed blir det problemer med lossing av tankskip, noe som igjen kan føre til drivstoffmangel på Østlandet. Aasrud viser til at det finnes etablerte rutiner for å gi unntak, og at dette sammen med beredskapsplaner burde gjøre det mulig å unngå fare for liv og helse.

Les også: Flere vil merke streiken til uken

Leder Tore Eugen Kvalheim i YS Stat, som organiserer losene, er enig i dette og sier de som jobber med dispensasjoner fra streiken, tar denne oppgaven alvorlig.

Det er fortsatt lite som tyder på en snarlig enighet mellom partene, og mens Kvalheim mener det er opp til regjeringen å komme de streikende i møte, mener Aasrud ballen nå ligger hos Riksmekleren.

– Det er Riksmekleren som eventuelt må ta kontakt og se om det er grunnlag for videre samtaler, sier hun.

Her kan du lese alt om den pågående streiken.

Les også:

Kommunestreiken trappes opp

Stoltenberg: - Statens tilbud var godt

Viser bare halve værmeldingen grunnet streik

Les flere nyheter

Populært